Elevii din Roeşti, singurii din Vâlcea, incluşi în proiectul „Educaţia digitală – o necesitatea a învăţământului românesc modern”

Proiectul ”Educația digitală – o necesitate a învățământului românesc modern” a fost inaugurat în această toamnă, la școla gimnazială ”Ion C. Constantinescu” din satul Cueni, comuna Roești.

Proiectul are ca scop îmbunătăţirea performanţei şcolare la unele dintre cele mai dificile materii, matematică şi informatică.

În prezent, 50 de școli gimnaziale din mediul rural implementează la clasă predarea și evaluarea digitală, printre care și Roești”

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

„Învățarea digitală înlocuiește din ce în ce mai mult metodele educaționale tradiționale.
De azi este recomandat să uităm de metodele pe care le foloseam acum 10-15 ani la școală și trebuie să gândim la abordarea altor tehnici de predare și învățare, bazate pe instrumente și tehnologii digitale. Includerea învățării digitale în sălile de clasă poate varia de la utilizarea pur și simplu a tabletelor în loc de hârtie, la utilizarea unor programe și echipamente software elaborate. Indiferent de cât de multă sau puțină tehnologie este integrată în clasă, învățarea digitală a ajuns să joace un rol crucial în educație. Cum? Prin faptul că îi face pe elevi să fie mai interesați să învețe și să-și extindă orizonturile, iar astfel să se renunțe la metodele tradiționale de educație.
Educația digitală îi face mai deștepți pe elevi. Instrumentele digitale și tehnologia le dezvoltă elevilor abilități auto-didactice eficiente de învățare. Aceștia devin capabili să identifice ceea ce au nevoie pentru a învăța, găsesc și utilizează resursele online, și aplică informațiile inclusiv la școală, la teme și proiecte. Acest lucru le sporește eficiența și productivitatea”, spune primarul din Roeşti, Gheorghe Drăghici.

ap

One comment

  • fals. invatarea digitala nu stimuleaza deloc creativitatea, doar cautarea si acumularea de informatii. asta nu inseamna nicidecum ca ” ii face mai destepti pe elevi”, domnu primar. ba din contra, vor fi doar niste robotei care scormonesc in gramada de…informatii de pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *