Echipele poloneze de fotbal ar putea juca fără suporteri în deplasare

Poliţia poloneză cere Federaţiei de fotbal să examineze posibilitatea disputării meciurilor din acest sezon fără participarea suporterilor echipelor care evoluează în deplasare, scrie ediţia online a ziarului L’Equipe.
”Am cerut organizatorilor campionatului de fotbal al Poloniei şi Federaţiei poloneze (PZPN) să examineze posibilitatea luării unei decizii pentru ca meciurile rămase din sezonul 2013/2014 să se dispute fără participarea suporterilor echipelor vizitatoare”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Mariusz Sokolowski.
Într-o scrisoare adresată Federaţiei poloneze de fotbal, acesta afirmă că legea a fost încălcată de suporteri de 73 de ori în cele 136 de meciuri din prima divizie disputate până la mijlocul lunii noiembrie. Incidentele constatate merg de la lansarea de fumigene sau petarde până la distrugeri de trenuri şi autobuze. În primele şase luni ale anului 2013, supravegherea suporterilor polonezi aflaţi în deplasare a costat 3,2 milioane de zloţi (aproape 800.000 euro), potrivit unei estimări a poliţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *