Echipa unită de la conducerea Primăriei Şuşani continuă dezvoltarea localităţii

În următorii doi ani, în comuna Şuşani, se vor modeniza trei şcoli, un dispensar, se vor construi şase poduri şi se va moderniza şi extinde sistemul de alimentare cu apă. Potrivit echipei de la conducerea Primăriei Şuşani, toate aceste investiţii se vor realiza cu finanţare guvernamentală prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

Vorbim de o echipă sudată, consacrată prin proiectele implementate care au scos această localitate din Evul Mediu, punând-o pe o traiect care o defineşte azi, drept pol de dezvoltare regională în zona de sud a Vâlcii.

“Veste bună pentru locuitorii comunei Suşani, pe data de 18 Ianuarie 2018 împreuna cu cu Gheorghe Constantinescu am procedat la semnarea “Contractului de Finantare pentru Sistemul de Alimentare cu Apa în comuna Şuşani” în valoare de 8.150.000 lei (adică 81.500.000.000 lei vechi).Si asta este doar începutul , vor urma și celelalte proiecte pe care le avem depuse la MDRAPFE! Vreau sa mulțumesc încă odată tuturor celor care au acordat încredere echipei noastre”, spune Gigi Staiu.

De altfel majoritatea proiectelor sunt deja scoase pe SEAP la licitaţie, în acest an urmând a fi demarate mai multe şantiere care vor moderniza localitatea. Se lucrează şi la PUG-ul comunei care va avea alocat un spaţiu pentru industrie şi sanatoriu.

Primăria doreşte modernizarea căminelor culturale din Râmeşti şi Uşurei fie prin fonduri europene, fie prin Compania Naţională de Investiţii.

Astfel cu cinci proiecte care au fost aprobate cu o valoare totală de  13.439.673,23 lei, comuna Şuşani se detaşează drept pol regional de dezvoltare. Este vorba de modernizarea şcolii primare Stoiculești; modernizarea şcolii primare Râmești şi modernizarea şcolii gimnaziale din satul Ușurei. De asemenea, se va moderniza şi dispensarul medical Șușani şi se vor construi şase poduri în punctele: La Botea, La Sârbi, Linia Mica-Răduţ, Cătunul Anuţeşti, La Gagila şi La Hotar. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, se va moderniza şi extinde sistemul de alimentare cu apă în toată comuna Șușani.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *