Echipa Ciolacu are în plan asfaltarea tuturor drumurilor din comuna Stroești, în noul mandat

Implementarea proiectelor primarului Toma Ciolacu în comuna Stroești a fost validată prin vot în septembrie, edilul obținând un nou mandat pentru a finaliza toate proiectele de infrastructură.

Principalul obiectiv din lista de investiții a fost modernizarea infrastructurii, obiectiv ce a fost atins, iar acum drumurile sunt modernizate și se construiesc poduri care să permită accesul localnicilor mai ușor în diferite puncte ale comunei.

Primarul Ciolacu a declarat că, urmează să înceapă și refacerea podului peste Aninoasa, din satul Stroești, precum și refacerea a două punți pietonale, in satul Cireșu, una în punctul Stație Sortare și una în punctul La Matache. Acum, din bugetul propriu, se asfaltează patru ulițe în satele Cireșu și Obrocești.

”Am în vedere dezinfectarea și dezinfecția celor două școli, pentru începerea noului an școlar, dar și idenitificarea fondurilor necesare pentru împrejmuirea școlilor , pentru a limita accesul copiiilor în afara curților școlilor. Totodată, am făcut demersurile pentru achiziția de tablete pentru toți elevii școlii, în caz că se va prelungi pandemia și școala va continua tot în sistem online. Suntem șși in procedura de achiziție a operatorului care să se instaleze wi-fi în localitate, deoarece proiectul a fost eligibil. Așadar, toți cei 223 de elevi vor avea tablete și acces la internet.”, spune edilul.

Strategia primarului Ciolacu pentru continuarea modernizării localității constă în obținerea fondurilor guvernamentale și europene, care să permită acest lucru. Astfel, au fost depuse la Ministerul Dezvoltării, respectiv Compania Națională de Investiții, documentațiile necesare pentru modenizarea a 5,631 km de ulițe, în toate satele, precum și pentru modernizarea căminul cultural din satul Pojogi.

Cu cinci sate în administrare, comuna Stroești s-a dezvoltat în ultimii ani masiv, la nivel de infrastructură. Primarul Toma Ciolacu si-a stabilit obiectivele și  toate investițiile care s-au făcut, au îmbunătățit și modernizat localitatea. Drumuri asfaltate, instituții reabilitate, extinderi rețele de apă, plus alte obiective au ridicat standardul de trai al comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *