E oficial: În premieră, Compania de Drumuri va regiza „Mineriada de la Costeşti”, la 20 de ani de la evenimente

Mineriada de la Costeşti va fi reeditată în judeţul Vâlcea, fix pe dealul care desparte două localităţi, Costeştiul de Bărbăteşti, în curba unde minerii au obţiunt o victorie zdrobitoare în faţa oştirii de jandarmi ai lui Dejeu.

Decorul şi coregrafia vor fi realizate de Compania Naţională de Drumuri care în acest sens au reuşit de 6 luni să refacă unul din obstacolele principale şi anume, să lase un un uriaş crater în asfalt, care pe viitor ar putea opri definitiv circulaţia pe DN 67 între Râmnicu Vâlcea – Horezu şi Târgu Jiu.

Lăsând gluma, ceea ce se petrece de 6 luni pe acest drum este bătaie de joc. Pe teritoiul comunei Bărbăteşti din luna martie, circulaţia este întreruptă pe o bandă, conducătorii auto având privilegiul de a admira un frumos abis, apărut prin scufundarea asfaltului de pe cealaltă bandă. Şi nu este primul an. Odată la 2 ani, exact în aceeaşi zonă, banda de mers laterală se scufundă. Compania vine, o repară şi ea se surpă. În pisicii ei, nu i-ar fi ruşine acestui drum să se prăbuşească mereu, asta după ce harnicii şi destoinicii lucrători l-au…reparat. Vârcolacii sunt de vină, minerii din adâncuri….

în fine, CNAIR se dovedeşte încă o dată că este cea mai slabă companie a statului, după ce ne abureşte (minte îngrozitor) de 9 luni cu reabilitarea DN 67B, acum ne blochează drumurile. Olăneştiul şi Horezu sunt două zone cu cratere în plin concediu, când Vâlcea este tranzitată zilnic de peste 40.000 de maşini. Oare nu le e ruşine?

Partea proastă este că marţi au fost 4 tamponări în zona semaforului, luni au fost 3, în week-end alte 7 tamponări uşoare. Trebuie să moară cineva ca CNAIR să se apuce de refacerea prăpastiei de pe DN 67?

Anul viitor, în ianurie se împlinesc 20 de ani de la mineriada de la Costeşti, îi aşteptăm pe cei de la CNAIR, pe Miron Cozma şi pe toţi ortacii, veterani de acum, să celebreze în jurul craterului din zona „OMĂ-SA Bici”, celebra debarcare, probabil cu un autocar Normandia…ca să fim istorici, nu-i aşa?

de Narcis Bleaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *