După zeci de ani, primarul Adrian Catană vrea să rezolve problema Căminului Cultural

Ruinele căminului cultural din Amărăști zac ca un monument al incompetenței în centrul localității, un exemplu despre cum s-a făcut administrație în cei 30 de ani de România. O clădire care privește hâd spre Valea Pescenei și care este abandonată de ani buni.

”Cred că nu e cineva din localitate care să nu se întrebe ce putem face cu această construcție. Din păcate ea umple acest spațiu de ani buni și până acum nimeni nu a găsit o soluție. Eu vrea să identific o soluție concretă, să vedem ce mai putem face. Dacă expertizele spun că se mai poate face ceva. Este un real pericol aici și deja Amărăștiul devine din păcate un brand prin această contrucție neterminată”, spune primarul Adrian Catană.

Edilul este decis să schimbe cu totul aspectul localității, să o scoată din anonimat, să stopeze fenomenul depopulării, să o facă atractivă pentru investitori, să aducă toate utilitățile.

”Din păcate, Valea Pescenei, este una din zonele vitregite ale județului, noi vrem să schimbă cu totul această situație. În cazul Amărăști vrem să schimbăm total și modul de a face adminsitrație, să aducem o altă dinamică a lucrurilor, să pornim motoarele de dezvoltare”, spune edilul din Amărăști.

O localitate care trebuie să se adapteze prezentului, primarul spunând că este pacat de zestrea, de patrimoniul, de resursele economice, de agricultura de potențialul acestei localitățicare a stagnat ani buni la capitilul dezvoltare.

”De aceea am și vrut să ajung la primărie. Ca om al comunității, om implicat în viața socială a acestei comune, nu puteam să stau pe margine și să văd cum trec pe lângă noi atâtea oportunități.A fost o provocare și sper că vom reuși, împreună cu echipa pe care o am să învingem conformismul, starea asta de spirit și să dăm o anumită dinamică localității noastre”, spune Adrian Catană.

Edilul spune că nu a găsit proiecte la primărie și că toată munca trebuie pornită de la zero. că trebuie mișcate rapid treburile, luate fonduri europene și guvernamentale,

”Într-un cuvânt trebuie să urnim Amarăștiul din loc. Și am pornit deja proeictul de gaze, împreună cu Crețeni și Sutești, pentru 14 km de conductă, avem proeicte pregătite pentru 15 km de drumuri. Am început modenrizare iluminatul public în comuna Amărăști, Și evident sunt deschiși la investitori privați pentru locuri de muncă. Așteptăm noile axe și ghiduri de finanțare europeană, trebuie să luăm banii europeni. Vrem să facem din Amărăști un pol economic aici, pe valea Pescenei”, mai adaugă edilul din Amărăști.

Comuna are nevoie și de un centru cultural, de modernizarea infrastructurii de utilități public, apa și canalizare, în prezent nu există decât adiacentă drumului județean.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *