După zeci de ani, cel mai prost drum judeţean din Vâlcea a intrat în reabilitare

Este vorba de DJ 676, de altfel şi cel mai lung drum judeţean din Vâlcea care, însă, pe anumite tronsoane era execrabil.

Este drumul care leagă comuna Vaideeni, sat Cerna de oraşul Bălceşti, cu o lungime de peste 90 de km şi traversează localităţile Slătioara, Stroeşti, Copăceni, Lăpuşata, Roşiile, Tetoiu. 

Totodată acestea este ruta de legptură cu Râmnicu Vâlcea a localităţilor din zona de sud vest a judeţului – Roşiile, Tetoiu, Grădiştea, Livezi, Zătreni, Lacuşteni şi oraşul Bălceşti.

Numai că drumul era complet degradat în ultimii ani, în zona pădurii care desparte comunele Roşiile de Lăpuşata, devenise impracticabil, erau atâtea petece şi cârpeli încât cu mai mult de viteza a 2-a maxim a 3-a nu se putea rula, fără a risca să-ţi strici maşina.

Exact traversarea acestei păduri, utilizată de toate maşinile aflate în tranzit a fost solicitată să între între priorităţile Consiliului Judeţean în programul de reparaţii.

Şi în cele din urmă, în această lună au început lucrările de reabilitare a sectorului mai sus amintit, RAJDP începând lucrările atât dinspre Roşiile cât şi dinspre Lăpuşata.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a confirmat miercuri că are în vedere turnarea de covor asfaltic pe toţi cei aproximativ 8 km care despart cele două comune prin zona forestieră.

„In acest an, 2020 vom turna covor asfaltic pe toată lungimea acestui traseu, pentru care am primit mai multe sesizări”, a declarat Rădulescu.

Drumul însă mai prezintă zone degradate şi pe raza comunei Tetoiu, unde mai mulet alunecări de teren au produs diferenţe de nivel.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *