După tragedia din 2021, la Stănești, administrația spune că investițiile vor continua

Anul 2021 a fost din păcate, un an tragic pentru comuna Stănești, când fostul edil, Ionel Michiu, a decedat din cauza Covidului.

Sever Preoteasa, viceprimarul cu atribuții de primar al localității spune că sunt trei proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, proiecte ce vizează modernizarea localității. Dar și investiții care se vor derula pe segmentul verde, administrația dorind să transforme comuna într-o destinația ecologică.

Sunt așadar, pe Anghel Saligny trei proiecte, două pentru drumuri și unul pentru extinderea de apă, canal și branșamente. Tot în proeict se află și modernizarea drumului către pod Cerna, drum de legătură cu localitatea Fârtățești,  drumul către mănăstirea Suiești, drumul către gospodaria de apă Stănești, drumul Valea Lungă, drumul Bărcănești , drumul Cioponești la biserică și la Bizon , drumul la Vârleni și la Marinescu către brigadă  și drumul  ”La Voinea”.

De asemenea, trebuie asfaltate și drumurile sătești din punctele  Gîrnicetu,  la Vira, la  Sterpu, Valea Lungă (de la pod pană la Taraulea).

Toate aceste drumuri însumează 7.8 kilometri si se încadrează în cele două proiecte.

Al treilea proiect vizează rețelei de alimentare cu apă în saul Vârleni cu  execuția unui puț forat în punctul primăria veche și a unui rezervor suplimentar de apă în cadrul  gospodariei  de apă din satul Linia Dealului, precum și extinderea rețelei de alimentare cu apă în satele Valea Lungă, Stănești,  Cuculești și Gârnicetu.

Primăria urmărește și PNRR, pentru proiecte care vizează investițiile în zona de mediu și salută faptul că foarte mulți locuitori au accesat programe prin Casa Verde.

În ultimii ani,  în comuna Stănești s-a simțit o repopulare, tinerii întorși acasă pe timpul pandemiei s-au ocupat de reparații prin gospodării, casele sunt modernizate, apar altele noi, se cumpără terenuri, comuna atrage.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *