După spitalul orășenesc, prin CNI, se va reabilita și Casa de Cultură din Bălcești

Câteva decizii bune pe plan local, începând de la îmbunătățirea infrastructurii, până la adaptarea unităților de învățământ cerințelor actuale, o unitate spitalicească modernă și un centru multifuncțional educațional și recreativ, vor schimba radical imaginea micuțului orășel Bălcești.

Strategia și proiectele Constantin Aleca promit o schimbare atractivă care va stimula pe viitor, atât confortul comunității, dar și interesul investitorilor pentru parcul industrial.

Proiectele primarului Constantin Aleca privesc reabilitarea centrului istoric și a tuturor străzilor din zona centrală, extinderea gazelor în toate satele componente, o rețea de 52 de km, piața agro-alimentară, Casa de Cultură, corpul 2 al liceului, 16 km de drumuri de interes local, cu trotuare, canalizare pluvială, rigole carosate, acces la proprietăți, spații verzi etc. Nu în ultimul rând, reabilitarea și modernizarea spitalului, proiect pentru care s-a luptat ani în șir pentru a-l putea redeschide.

Recent Casa de Cultură a primit aprobarea pentru fi reabiltată, prin CNI.

Bălceştiul ultimul oraş al Vâlcii în drumul spre spre Oltenia de câmpie, un oraş nici bogat, nici sărac, nici urât, nici frumos, cum l-am mai descris, un oraş cu mult parfum de epocă.

Jeanşi şi amărăşteni, fete şi femei cu basma… un compozit românesc reuşit.În urma unei strategii de dezvoltare de durată, orașul Bălcești este în situația de a-și dezvolta o componentă care să atragă interes în timp, asta pentru că administrația publică locală a atras în ultiimii doi ani fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea și modernizarea orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *