După reabilitarea Drumului Băiaşului, Perişaniul devine nod rutier important pe harta Vâlcii de Nord

Comună situată la cea mai înaltă altitudine din Vâlcea, ultimele sate având case cocoţate spre 1000 de metri altitudine, zonă Perişaniul este capitala Loviştei, a uneia din cele mai frumoase depresiuni montane din România.
Aşezată pe urmele Posadei, de-a lungul râului de aur, Băiaşu, comuna este un uriaş patrimoniu de istorie, urme străvechi fiind la tot pasul dar şi urmele dramatice ale conflagraţiilor mondiale din secolul trecut.
O comună care încheie frumosul Masivul Cozia la nord şi care devine treptat un nod rutier, pivot către Argeş, Călimăneşti şi Valea Oltului. Numai că în ultimii ani, în urma ploilor, drumul judeţean care lega localitatea de Valea Oltului se degradase, punând în pericol circulaţia.
Săptămâna trecută acest drum, infrastructura acestuia a fost reabilitată, nemafiind niciun pericol pentru circulaţia în ambele sensuri.
„Prin această lucrare a Consiliului Judeţean, localitatea iese din izolare şi legăturile spre Cornet, mă refer rutier, sunt acum mult mai bune. Mulţumim Consiliului Judeţean pentru această investiţie, realizată din fonduri guvernamentale. Aşteptăm şi veştile bune cu privire la preluarea DN 7D”, spune primarul Ion Sandu, edilul din Perişani.
Totodată, cealaltă legătură rutieră cu Berislăveşti spre Călimăneşti se află în execuţie, o lucrare din fonduri europene. Mai rămâne legătura spre Curtea de Argeş şi spre Titeşti, celebrul drum forestier naţional, DN 7D, drum care potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, se află pe circuitul avizelor ministeriale.
AP