După o investiție de 6 milioane de euro, vâlcenii de la Minet SA pregătesc o alta, cu deadline în 2022

Grupul internațional de tehnologie ANDRITZ a primit o nouă comandă pentru a furniza o linie de eXcelle cu filet neXline către Minet S.A, cu sediul în Ramnicu Valcéa, România, pentru prelucrarea diferitelor fibre de la 25 la 70 g / mp pentru a produce o gamă largă de produse de igienă.

Punerea în funcțiune este așteptată în al doilea trimestru al anului 2022. Capacitatea de producție a liniei, care va fi prima de acest gen din România, va fi de 10.000 de tone pe an, în timp ce viteza de funcționare va fi de până la 250 m / min, iar puterea maximă la priza de cardare este de aproximativ 1.500 kg / h .

ANDRITZ va livra o linie completă, de la formarea benzii până la uscare. Linia va integra un singur card TT de mare viteză, unitatea robustă de hidroentanglement Jetlace Essentiel echipată cu un sistem neXecodry S1 pentru economisirea energiei și un uscător cu aer cu două tamburi neXdry.

Cristian Niculae, director comercial la Minet, explică: „Grupul Minet este o companie cu o viziune pe termen lung și o creștere durabilă. Strategia noastră a fost întotdeauna să identificăm și să satisfacem pe deplin nevoile pieței. Principalul motiv pentru care am decis în favoarea unui proces de filare a fost dezvoltarea rapidă a pieței noastre locale de șervețele recent. România ar fi trebuit să aibă țesături nețesute spunlace, așa că Minet – în calitate de lider local în țesături nețesute – a decis să devină prima fabrică de acolo care folosește această tehnologie. ”

Colaborarea strânsă dintre ANDRITZ și Minet a fost o considerație importantă în alegerea furnizorului pentru linia spunlace, precum și faptul că ANDRITZ este recunoscut ca reper pentru producția de produse din rulouri premium din filet.

Recent, ANDRITZ a finalizat cu succes punerea în funcțiune a unei linii eXcelle neXline needlepunch pentru Minet. Această linie este dedicată producției de produse auto realizate dintr-o mare varietate de fibre.

Fondată în 1983, Minet este cel mai important producător de țesături nețesute din România și deservește peste 1.000 de clienți. Compania livrează aproximativ 20 de milioane de mp de pâslă perforată pe ac pe an și oferă produse cu cel mai înalt standard de calitate și care sunt utilizate în multe domenii diferite, cum ar fi automobile, geotextil și vată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *