După frumosul Parc Ostroveni, Râmnicul va avea un alt parc în zona Nord

După ce Ostroveniul se poate deja lăuda cu un parc de excepţie, în zona Catedralei, primăria lucrează la un nou proiect, care priveşte amenajarea unui parc în zona Nord, lângă Liceul Forestier.

„Oamenii din Ostroveni ne-au spus sincer că noul parc este unul frumos şi nu se aşteptau să vadă vreodată zona atât de mult schimbată. În câteva zile parcul Ostroveni va fi finalizat şi oferit cum s-ar spune oamenilor. Este responsabilitatea noastră de a crea cât mai mult zone verzi în oraş, acolo, unde primăria poate şi unde terenul este public. În acest moment se lucrează la un nou proiect, privind parcul din zona Nord, în vecinătatea Colgeiului Forestier. Mergem pe o dezvoltare omogenă a oraşului, nu o polarizare într-un singur loc. Totodată primăria solicită şi investitorilor care deschid puncte de lucru, care construiesc, să aibă în atenţie zona verde”, spune Veţeleanu

Primăria Râmnicu Vâlcea a amenajat în cartierul Ostroveni, un spaţiu verde de peste 3.500 metri pătraţi, în zona Catedralei din cartier, pe malul râului Olăneşti.

Parcul este delimitat cu alei, cu stâlăi de iluminat, cu băncuţe şi va avea şi o zonă de fitness. Au fost plantaţi arbuşti şi alţi pomi ornamentali – brazi, arţari roşii, catalpe şi deja este considerat oaza de recreere pentru locuitorii din cartier dar şi pentru cei care vor veni la slujbe, duminică.

Parcul este de fapt capătul unei alei pietonale care începe chiar la pod şi va merge pe dig până la Barajul Râureni. O alee de promenadă, cu pistă de biciclişti.

„Vrem astfel ca faleza râului Olt să fie una elegantă şi una care să ofere celor care vor să se relaxeze, să facă jogging, să se plimbe un loc deosebit”, spune viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *