După finalizarea utilităților, comuna Diculești va avea și gaze naturale

Scriu de ceva vreme știri despre infrastructura comunelor județului Vâlcea. Despre proiectele în derulare sau viitoare, despre câți km de asfalt, apă sau canal sunt sau se fac, lună de lună. Când ai un termen de comparație, poți trage o concluzie. Și aceea este că, în toate comunele, se îmbunătățește infrastructura și utilitățile. Fiecare comună, mai mult sau mai puțin, se schimbă, iar mediul rural va căpăta în circa 5 – 10 ani o altă față, se va alinia, cât de cât, mediului rural din UE. Dar nu și ca mentalitate, ci doar ca aspect. Spun asta pentru că, în viitor, comunele vâlcene vor avea centre civice, vor avea parculețe, instituțiile publice locale vor fi reabilitate, modernizate și dotate, școlile și dispensarele vor arăta corespunzător, va exita iluminat public modern, drumurile comunale sunt asfaltate și se asfaltează continuu ș.a.m.d.
O astfel de comună este Diculești. Reînființată a doua oară în 2004, are în administrare patru sate și deține o populație de până în 2000 de locuitori. Instituțiile publice locale sunt reabilitate, modernizate și dotate, există rețea de apă și canal, drumuri asfaltate sunt, iar în următorii trei ani se vor finaliza toate utilitățile, potrivit relatărilor primarului Armand Cupăreanu.
Tânărul edil spune că, pe viitor, se gândește să implementeze un proiect pentru introducerea gazelor naturale. ”Cum tăiatul lemnelor a devenit o problemă, potrivit regimului silvic, pe viitor, o sa implementez alături de comunele vecine un proiect comun privind introducerea de gaze naturale. Magistrala de gaze traversează teritoriul comunei noastre, dar și prin Laloșu și Făurești, iar acest lucru prezintă un avantaj pentru aceste comune. În următorii trei ani vom termina cu extinderile de apă și canal, până la fiecare gospodărie, biserica monument istoric din satul Budești va fi reabilitată, școala gimnazială la fel, ambele prin Programul Operațional Regional, parcul Tineretului îl vom reabilita cu bani de la bugetul local și cu persoanele beneficiare de ajutor social, iar prin Grupul de Alianță Locală va fi înființat și cel de-al doilea parc care se va numi Parcul cu Plopi. Comuna va avea, de asemenea, un centru civic, cu alei pietonale, iluminat, parc, etc, iar după ce se vor finaliza toate aceste investiții, putem spune că avem o comună model, atractivă și frumoasă”, a precizat Armand Cupăreanu.
Claudia POPA