După Cetățeaua, satul Izvorașu din Mitrofani a intrat în atenția celor care doresc case la țară

Mitrofaniul are un uriaș potențial agro-turistic și foarte aproape de principalele obiective, crame, podgorii. Primarul caută soluții pentru amenajarea și modernizarea drumului care se interesectează cu drumul vinului, zonă care ar putea să explodeze în domeniul agro-turistic.

Până în prezent, satul Cetățeaua este cel mai căutat de cei care doresc case, foarte mulți bucureșteni și craioveni au venit în zonă. Dar potrivit primarului Coadă, satul Izvorașu este pe lista celor care vor să achiziționeze bunuri imobiliare.

”Chiar și medicul de familie, din zonă a optat să se mute aici și dorim să modernizăm dispensarul medical”, spune primarul Gheorghe Coadă.

Dar una din problemele stringente era cea a utilităților în aceste două sate era lipsa utilităților.  ”Este vorba de satele Izvorașul și Racu, unde nu avem apă și canal. Acum, cu proiectul pe care l-am obținut, de la Ministerul Dezvoltării, într-o lună vor începe lucrările, am achiziționat materialele”, subliniază edilul.

Pe lângă această mare investiție, edilul a mai depus alte trei proiecte pentru a obține fonduri europene.

”Avem, prin Agenția Fondului pentru Mediu, două proiecte: unul pentru achiziționarea și ampplasarea unei stații de încărcare electrică și unul pentru extinedrea și modernizarea iluminatului public. Se vor achiziționa încă 150 de lămpi economice cu led care vor asigura iluminatul public stradal. Ultimul proiect l-am depus în luna decembrie, anul trecut, tot cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și vizează eficientizarea energetică a clădirii școlii gimnaziale și dotarea cu mobilier școlar. Prin GAL, tot cu fonduri europene, vom lua niște echipamente care vor fi montate pe tractor. Este vorba de o tocătoare universală pentru vegetația uscată, pe care o vom folosi la curățenia drumurilor, dar și o cupă trapezoidală cu care vom putea lucra la desfundarea și curățarea șanțurilor.”, a conchis edilul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *