După Budești și Mihăești, comuna Păușești Măglași intră în topul localităților dezvoltate din județul Vâlcea

Deşi oficial, nu există o Zonă Metropolitană a Râmnicului, localităţile perferice municipiului au o dezvoltare galopantă, intrând într-un top al PIB-ului în primele zece din Vâlcea.

Una dintre acestea este Păuşeşti Măglaşi, comună care, după Budeşti şi Mihăeşti, este cunoscută nu doar ca o destinaţie imobiliară de top ci şi prin faptul că are o zonă industrială care atrage din ce în ce mai multă forţă de muncă.

Ne referim la faptul că aici lucrează 400 de salariaţi, majoritatea la o companie naţională din industria alimentară de nişă dar şi la mici ateliere din domeniul mobilier sau al confecţiilor metalice.

Păuşeşti Măglaşi este o localitate care se urbanizează treptat, administraţia investind în utilităţi, în infrastructură şi este obligată să ţină pasul cu ritmul de dezvoltare imobiliar. Apar foarte multe construcţii imobiliare în zone retrase, pe culmile deluroase, unde e nevoie de apă, canalizare, asfalt, iluminat şi gaze.

„Suntem la 10 km de centrul Râmnicului şi este aşadar un stimulent pentru cei care doresc să se mute aici. Oamenii însă doresc condiţii de oraş. Suntem o localitate cu o demografie în creştere. Ne aflăm pe drumul spre staţiunea Băile Olăneşti şi aşadar putem să gândim în perspectivă şi un nucleu agro-turistic. Am vrut curăţenie, spaţiile verzi, respectul pentru natură să primeze în intenţia celor care se mută aici. Avem peste 500 de noi proprietăţi în ultimii ani. I-am invitat pe oameni să fie responsabili şi aşa cum este gospodăria lor să fie şi comunitatea. Comuna să fie un exemplu. Da, mai sunt cazuri izolate, ce-i drept dar exemplul majorităţii este un model de bun simţ şi pentru ceilalţi care nu respectă aceste reguli elementare de civilizaţie””, spune primarul Alexandru Dediu.

AP

One comment

  • Sandu

    Poate in centru dar la periferie lasa de dorit in valea Cheii promite de cîțiva ani primarul ca va construi un pod peste râul Cheia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *