După Budeşti, Mihăeşti şi Bujoreni, Comuna Dăeşti urcă în topul economic al localităilor rurale vâlcene dezvoltate

Comuna Dăeşti a intrat în anul 2019 pe podiumul comunelor dezvoltate, unde potenţialul economic şi imobiliar începe să fie valorificat. Aceasta a devansat Frânceştiul şi se află în top alături de Budeşti, Mihăeşti şi Bujoreni.

Astfel comuna Dăeşti este considerată una în curs de industrializare (aici funcţionează doi agenţi industriali mari), anunţul administraţiei de a introduce gazele naturale, având un impact asupra dezvoltării clusterelor de afaceri  şi imobiliarelor.

Localitatea se bucură de un spor demografic accelerat în ultimii ani, distanţa de doar 8 km de centrul Râmnicului fiind un mare avantaj ca şi relativa apropierea de DN 7, permite perspective ample de de dezvoltare.

În anul 2020 se estimează deschiderea mai multor industrii de servicii, relocarea unei populaţii urbane în comună dar şi un avans în zona agro-turistică, în acest sector existând câteva pensiuni care sunt căutate la nivel naţional.

Infrastructura rutieră este pusă la punct, ăn ultimii 2 ani au fost ample lucrări de asfaltare pe majoritatea drumurilor care străbat comuna, rămând doar câteva porţiuni care nu cunosc asfalt. Vorbim aşadar de o comună care beneficiază de utilităţi şi de o deschidere în zona de afaceri.

Mai trebuie menţionat şi faptul că Dăeştiul se află teritorial între Râmnicu Vâlcea şi staţiunea Călimăneşti dar şi în apropierea viitorului drum de legătură directă cu judeţul Argeş (prin Robaia) şi Autostrada Sibiu – Piteşti (Şuici), este dispusă între culmile subcarpaţilor estici ai judeţului şi râul Olt, cu o deschidere amplă asupra lacului de acumulare.

Infrastructura edcuaţională şi sanitară au fost prioritare pentru administraţie, zonele de recreere, un modern teren de fotbal (o echipă de Ligă Profesionistă), parcuri şi numeroase trasee de drumeţie.

Aşadar judeţul Vâlcea se poate lăuda deja cu 5 comune industrializate şi cu un ritm de dezvoltare accelerat – Budeşti, Mihăeşti, Bujoreni, Dăeşti şi Frânceşti.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *