După aproape 8 ani, Vâlcea are în sfârșit un depozit modern de deseuri, o investiție de peste 20 milioane de euro

Luni, 8 ianuarie a fost inaugurat Centrul Integrat de Colectare a Deșeurilor de la Roești, o investiție cui fonduri europene unde se va colecta tot gunoiul din județul Vâlcea.

Un proiect care a debutat cu stângul pe vremea lui Ion Cîlea, un proiect prost realizat atunci, cu multe deficiențe la partea de conectivitate pe parte electrică, a infrastructurii rutiere, cu o mare lispă de comunicare pentru oameni, încât multă vreme, proiectul a fost pus sub semnul întrebării. În urmă de exemplu, cu 4 ani, părea că acest proiect va fi un eșec de proporții.

Multă vreme pe tema acestui proiect nu au fost decât scandaluri pentru funcții, între liberali și social-democrați, acesta inițial fiind coordonat de liberali, apoi de social-democrati, în 2023, fiind niște alegeri cu cântec pentru conducerea asociației care administra proiectul.

Totuși, în ultimii ani a fost realizat DC 112, un drum nou care face legătură între Roești și Pesceana, drum care asigură accesul spre acest Depozit iar în fine, după refacerea proiectului tehnic, după o colaborare și o comunicare în teren, acum 2 ani a început execuția fizică a acestui proiect care a fost finalizat în decembrie anul trecut și inaugurat luni, 8 ianuarie, de președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu:

” Un proiect pe care toată lumea îl credea pierdut a fost salvat prin muncă, dăruire, implicare și curaj. Este vorba despre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Roești, un obiectiv de investiții pe care luni, 8 ianuarie, l-am inaugurat. Investiția are o valoare de cca 23,5 milioane euro și a cuprins construirea unui depozit ecologic, a unei stații de sortare și a unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor, investiții care s-au realizat într-un termen de 16 luni.

Depozitul de deșeuri de la Roești face parte dintr-un proiect mai amplu, pe care Consiliul Județean Vâlcea l-a realizat cu fonduri europene și care va asigura gestionarea deșeurilor menajere de pe raza județului Vâlcea, atingând toate aspectele prevăzute de legislația din domeniu.
CMID Roești nu este nicidecum o „groapă” de gunoi, este o „bijuterie” în domeniu, o lucrare inginerească excepțională, cu utilaje și tehnică de ultimă generație.
Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în salvarea și finalizarea acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Vâlcea”, a precizat Rădulescu.
Urmează acum organizarea licitației pentru stabilirea operatorului unic care va colecta și va deservi acest depozit.
În urma acestui proieict se vor realiza un număr de 60 de locuri de muncă și oferă comunei Roești o șansă în plus pebntru dezvoltarea unui mic hub industrial, într-o zonă săracă în investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *