După aproape 3 ani, încep lucrările la alunecarea de teren din Valea Mare

În urma ploilor căzute în vara anului 2014, în satul Delureni, din comuna Valea Mare, a apărut o alunecare de teren care a distrus drumul de acces în sat şi s-a apropiat la 20 de metri de primele case. Nu mai puţin de 70 de gospodării sunt astfel izolate de restul localităţii, primăria reuşind periodic să cârpească și să improvizeze o cale de acces pentru a se ajunge în Delureni. După atâta timp de trimis documentații peste tot, administrația locală își pierduse speranța, dar surprinzător, la sfârșitul anului trecut, Guvernul a alocat fondurile necesare pentru remedierea calamităilor produse. Așadar, în primăvară, după aproape trei ani, vor începe lucrările la alunecare de teren din satul Delureni.

În ceea ce privește infrastructura, anul trecut s-au asfaltat drumurile din toate cele șase sate, respectiv Pietroasa, Delureni, Valea Mare, Bataşani, Mărgineni și Drăganu. Pentru anul în curs, primarul Constantin Briceag și-a propus ca și restul ulițelor rămase să fie asfaltate, iar pentru realizarea acestei investiții a și depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru asfaltarea a încă 10,9 kilometri. Edilul mai are în vedere construirea unui pod care să facă legătura între satele Bătășani și Valea Mare (cătunul Totești), asfaltarea drumului comunal, în lungime de doi kilometri, ce face legătura între DJ 643D și DN 65, precum și reabilitarea celor două cămine culturale din satele Delureni și Drăganu.

”Au mai rămas de asfaltat niște ulițe, cu o lungime totală de 10,9 kilometri. Pentru acestea, am depus un proiect pe OG 28 și așteptăm finanțarea, iar anul acesta vom continua și extinderea canalizării în lungime de 15 kilometri, în satele Delureni, Bătășani Deal, Mărgineni Deal, Tortoești, Drăganu și Pietroasa.”, a menționat Briceag.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *