După aproape 10 ani, încep lucrările la Depozitul Ecologic de la Roești

După zece ani de licitații, contestații, tărăgănări și alte întârzieri, în cele din urmă, depozitul ecologic de deșeuri de la Roești a intrat în linie dreaptă. Aici urmează a fi amenajat cel mai modern depozit din Vâlcea, o investiție din bani europeni.

”De ce este vorba despre centru şi nu despre groapă de gunoi? Pentru că la Roeşti nu va fi o groapă de gunoi, aici vorbim despre o staţie de sortare a deşeurilor, o staţie de tratare mecano-biologică, prin care acestea vor deveni compost, şi despre un depozit ecologic pentru deşeuri. Aceste trei componente dau denumirea şi funcţionarea sub forma unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor. În comuna Roeşti nu va fi o groapă de gunoi, prin acest proiect realizându-se, de fapt, o investiţie ecologică destinată gestionării deşeurilor la nivelul judeţului Vâlcea”, spune primarul Gheorghe Drăghici.

Situaţia economică din zona de mijloc a judeţului va fi resuscitată, odată cu realizarea unuia din cele mai mari obiective economice, staţia complexă de tratare şi prelucrare a deşeurilor, un pol industrial care va angrena forţă de muncă dar va genera şi o industrie orizontală pentru comunele Roeşti, Stăneşti, Lăpuşata, Lădeşti, Roşiile.

Primăria comunei Roeşti reabilitează prin Ordonanța de Guvern nr.28/2013 drumul de acces către depozit și întreg centrul de la Roești. Şi la Pesceana se lucrează la un drum de legătura spre Roeşti.

”Sunt bucuros să anunț astăzi,  startul obiectivului de investiții „Proiectarea și execuția lucrărilor pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din comuna Roești”. Investiția reprezintă ultima componentă, și cea mai importantă, dintr-un proiect de mare anvergură, respectiv „Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Vâlcea”, pentru care CJ Vâlcea a obținut o finanțare europeană de cca 30 de milioane euro (fără TVA). Într-un an și jumătate, vom ajunge la finalizarea implementării proiectului și, implicit, a acestui ultim obiectiv de investiții, care înseamnă realizarea unui depozit ecologic și a două stații de sortare, respectiv, de tratare mecano-biologică a deșeurilor. Numai pentru realizarea investiției de la Roești, au fost alocați cca 17,7 milioane euro. Le mulțumesc primarilor care au fost prezenți alături de noi și, de asemenea, reprezentanților firmei constructoare care vor avea, începând de astăzi, o misiune dificilă, aceea de a duce la bun sfârșit un proiect mult așteptat de vâlceni”, a declarat Constantin Rădulescu cu ocazia inaugurării investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *