După aproape 10 ani, în Lăcusteni încep ample investiții de modernizare a comunei

De departe cea mai vitregită localitate a Vâlcii dar și una dintre cele mai frumos așezate, începe să iasă din stagnare. O stagnare la care a fost condamnată în urma unui blocaj financiar de peste 10 milioane de lei, o datorie istorică, una care a blocat accesarea oricărui tip de proeict.

Primarul Cosmin Bocșaru spune că era disperat pentru că nu putea accesa nicio axă de finanțare și întâmpina refuzuri la orice demers de căuta resurse pentru a implementa proiecte vitale pentru infrastructura localității.

Dar primul proiect după zece ani a primit astfel undă verde. Extinderea de apă și canaliare în Satul Gănești pe străzile Inelului, Herăști, Mirioara. În prezent se lucrează la proeictul tehnic, după care, în primăvara sunt șanse pentru demarea lucrării efective.

Al doilea proiect înseamnă reabilitarea tutoror străzilor din satele Lăcustenii de Jos,  Mazili, Contea. La final 90% din infrastructura de drumuri a comunei va fi reabilitată.

Un al treilea proiect pentru care Primăria Lăcusteni așteaptă finanțare privește modernizarea, reabilitarea, extindere școlii gimnaziale din localitatea.

Comuna Lăcusteni este foarte căutată pentru case și terenuri. Doar în acest an, 7 familii noi, unele din Constanța s-au mutat aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *