După 8 ani, PSD preia conducerea Prefecturii Vâlcea, în timpul mandatului social-democratului Constantin Rădulescu, la CJ

După ce în toamna anului 2009, prefectul social-democrat din acea vreme, Remus Grigorescu, a fost înlocuit într-o noapte cu avocatul Petre Ungureanu, asta după ce coaliţia de guvernare PDL-PSD s-a rupt, social-democraţii revin în 2017, la prefectura judeţului, prin fostul poliţist de carieră, Florian Marin.

Astfel, în şedinţa de guvern de miercuri s-a pus punct zvonurilor care circulau prin judeţ de cel puţin o lună, zvonuri care fie dădeau certă schimbarea lui Radu Renga, fie dădeau rămânerea acestuia în funcţie graţie unui sprijin mai mult sau mai puţin vizibil dintr-o parte a coaliţiei.

Premierul Sorin Grindeanu, astfel, l-a numit pe Florian Marin (PSD) în locul lui Radu Renga, cel care fusese numit anul trecut de guvernarea tehnocrată în locul progresistului, Dumitru Cornoiu.

În ceea ce priveşte numirea lui Marin, actualul preşedinte al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, spune că “a avut cu o colaborare cu acesta de aproape 20 de ani” şi “consideră că la fel de bună şi lungă va fi această colaborare în noua conjunctură”

“Eu, în general, militez pentru un climat de colaborare bună, echitabilă şi care să aibe rezultate. Şi cu domnul Renga am avut o colaborare bună. Aici nu e vorba de persoane pentru că noi nu mai reprezentăm pe noi, ci îi reprezentăm pe cei care şi-au pus speranţele ca, din funcţiile în care suntem, să facem lucruri bune şi constructive pentru judeţ”, a precizat Rădulescu.

Florian Marin a fost şef al IPJ Vâlcea, şef al Poliţiei Râmnicu Vâlcea iar în anul 2016, a optat să intre în politică, devenind purtător de cuvânt al PSD Vâlcea.

Acesta vine în funcţie, aşa cum am spus, după 8 ani în care funcţia de prefect a Vâlcii a fost deţinută de Petre Ungureanu (PDL), Mircea Nadolu(PNL), Dumitru Cornoiu (UNPR) şi Radu Renga (PNL).

De altfel şi înaintea lui Remus Grigorescu, PSD a avut puţini prefecţi în funcţie, unul dintre ultimii, în 2004, fiind Aurel Vlădoiu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *