După 6 ani, titlul de campioană a României, se întoarce la Râmnicu Vâlcea

SCM Râmnicu Vâlcea mai avea de făcut doar un singur pas pentru a obţine titlul de campioană naţională la handbal feminin, după ce o învinsese sâmbăta trecută pe CSU Cluj-Napoca în deplasare, cu scorul de 27-17 (14-9), într-un meci din etapa a 24-a a Ligii Naţional.

Și ce trebuia să se întâmple, SCM Râmnicu Vâlcea a învins-o cu 29 la 26 pe Slatina, obţinând în penultima etapă, primul titlu pentru noua echipă de handbal feminin, continuatoarea Oltchimului şi a Chimistului. 22 de victorii în 23 de meciuri în Liga Florilor.

Interesul a fost enorm la Râmnicu Vâlcea. Biletele puse în vânzare în această săptămână au fost epuizate în mai puțin de o oră. Toți fanii au vrut să le vadă pe Dumanska, Glibko, Florică și compania îmbrăcate în tricourile de campioane. E clar că va fi o seară specială la Vâlcea, șampania fiind de pusă deja la rece.

Spectatorii au găsit pe fiecare scaun un set de poze cu favoritele iar la final au putut să ia autografe de la jucătoare.

SCM Rm. Vâlcea e la primul titlu în actuala postură, după 6 ani de la desființarea Oltchimului. Echipa olteană e sigură de participarea în grupele Ligii Campionilor, acolo unde va fi prezentă pentru prima oară.

“Vâlcea a respirat și respiră handbal. Aici am simțit cu adevărat ce înseamnă pasiunea pentru sport. Fanii noștri ne-au dat energie și ne-au împins de la spate în tot acest sezon, unul cu adevărat senzațional”, a adăugat tehnicianul vâlcean.

În afara Iuliei Dumanska, portarul naționalei României, care a mai câștigat titlul pe când juca la Baia Mare, și Irina Glibko, învingătoare cu CSM București, nicio altă jucătoare din lotul vâlcean nu a mai fost până acum campioană în România. 

One comment

  • Mosoiu Razva Marius

    Desi sunt craiovean, mi se pare corect si fairplay sa spun felicitari fetelor. Cand se numeau Oltchim erau precis urmarite de toti iubitorii handbalului. Inca odata felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *