După 4 ani, la Vaideeni, furia apelor loveşte din nou; peste 50 de gospodării inundate

Comuna Vaideeni a fost lovită din nou, în acest an, de furia apelor, în doar 20 de minute centrul localităţii fiind sub ape iar la vest, râul Luncavăţ a ieisit din matcă inundând din nou mai multe gospădării pe toată raza comunei.

“Este mobilizare generală. Avem aici toate echipele de intervenţie – ISU Vâlcea, ABA Olt, RAJDP, voluntari. O ploaie de o jumătate de oră care a înregistrat peste 70 de litri pe metru pătrat a produs mai multe unde de viitură. O dată pe Luncavăţ care a ieşit din matcă în mai multe puncte de pe raza comunei dar şi troenţii de pe versanţi au acumultat cantităţi uriaşe de apă care au inundat complet centrul localităţii, adunând aluviuni, buşteni. Ne confruntăm cu o situaţie dramatică pentru localnici dar deja există o mobilizare pe toate fronturile pentru a ieşi din situaţie. Din fericire nu avem victime”, spune prefectul de Vâlcea, Florian Marin de la faţa locului.

O furtuna care a durat o jumătate de oră a afectat localitatea vâlceană Vaideeni, inundând complet centrul comunei dar şi mai multe gospodării pe firul râului Luncavăţ.

Astfel, la această oră,  avem gospodării indundate, maşini avariate, case inundate, drumul judeţean Horezu – Vaideeni – Polovragi închis.

De menţionat că sâmbătă şi duminică urma să aibă loc Festivalul Pastoral “Învârtita Dorului”, cu invitaţi din Ardeal (Mărginime), Gorj, Mehedinţi, Argeş, Prahova.

În anul 2014, în luna iulie, comuna Vaideeni a fost lovită de furtuni, atunci când un sat întreg a fost distrus de o viitură formată pe râul Luncavăţ

AP

loading...

One comment

  • Cecile C.

    Tara arde si baba se piaptana. Asa s-ar putea clasifica ceea ce se intimpla in Valcea. La Vaideeni , poptopul in resedinta de judet , alaiul iilor.
    Cit caraghioslic , sa-i vezi pe neputiinciosi asudind in mars , prin oras , imbracati la fel de grotesc.
    Oare cind vor realiza cei care conduc judetul , cit de caraghiosi sint , blimbindu-se cu aghiotantii dupa ei ca niste nevolnici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *