După 30 de ani, abia în anul 2023, Berbeștiul a început să arate a oraș, cu cele mai multe proiecte implementate într-un an

Singurul oraș minier din județul Vâlcea, cu venituri de 3,8 milioane de lei, cu o creștere masivă față de 2021 (locul 10 PIB în Vâlcea cu 745 lei per capita) și o populație de peste 5.160 de locuitori este la cumpăna sau trecerea graduală a economiei de la zona specifică acestui timp de industrie la o alta, trecere pe care edilul Milorad Cumpănășoiu spune că este imperios să se petreacă.

Anul 2023 este de departe anul în care efectiv orașul s-a schimbat la față, din orașul urât, inestetic, o mică aglomerație de blocuri și străzi desfundate, Berbeștiul începe a arăta a oraș.

Primarul Cumpănășoiu a început încă de acum doi ani cel mai greu proces urban, de a trasnforma un oraș nefrecventabil, de care toată lumea fugea într-un oraș. Unul decent care să ofere standarde de viață care să respecte criteriile de civilizație.

Astfel a început un plan ambițios de modernizarea a străzilor, a parcărilor, de amenajarea a grădinilor publice, rigolelor, acceselor spre locuințe, salubrizare subsolurilor blocurilor, o operațiune uriașă prin care Berbeștiul urma să iasă din bezna în care a trăit peste 30 de ani de ani.

”Este o muncă uriașă în a cosmetiza orașul Berbești. Un oraș în care timp de trei decenii de ani nu s-a întâmplat nimic, este precum o restartare. Un nou mod de a gândi dezvoltarea orașului. Foarte dificil dar nu imposibil. Și iată că rezultatele încep să apară. Atât în venituri, cât și în creștere numărului de investitori în zonă”, spune Milorad Cumpănășoiu.

În prezent rețeaua de canalizare se apropie de 80% grad de execuție, s-a continuat cu rigole, accese și podețe spre proprietăți, a fost finalizat programul de asfaltare drumuri, au fost de departe cele mai ample proiecte implementate în acest oraș în ultimii 30 de ani.

Vorbim de un oraș cu un bulevard principal frumos amenajat cu alveole și spații verzi care a schimbat brusc acea imagine murdară și aglomerată care se înfățișa călătorului care tranzita acest oraș.  Și acesta este un prim pas, lucrările vor continua, spune edilul, ca în 2024 Berbeștiul să nu fie ”recunoscut” pentru cei care au plecat din el acum 2-3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *