După 2 şcoli, un dispensar medical, la Popeşti urmează finalizarea canalizării

Se poate spune fără îndoială că la Popeşti, administraţia a luat localitatea de la zero.
Cu o reţea de apă introdusă acum vreo 15 ani, cu o infrastructură la şi de pământ, cu şcoli nereabilitate încă de dinainte de 1989, cu un dispensar insalubru, cu un grad avansat de sărăcie şi cu o populaţie îmbătrânită, comuna Popeşti, deşi se află la nici 30 de km de Râmnicu Vâlcea, 15 km de oraşele Băbeni şi Horezu devenise din păcate o localitate nefrecventabilă.
O depopulare masivă, o calitate a vieţii îndoielnică, edili care au fost total dezinteresaţi de perspectivele de dezvoltare, cam asta era poza anului 2016, a comunei Popeşti, atunci când Aurora Măgură a preluat administraţia comunei.
În trei ani, o echipă reînnoită a demarat mai multe proiecte şi azi localitatea a ieşit din zona sărăciei şi poate să spere că va ieşi la liman. Educaţia a fost o prioritate şi sănătatea.
Azi, avem două şcoli moderne, utilate, reabilitate complet, cu săli de clasă cochete încălzite, cu laboratoare dotate. Un dispensar medical modernizat cu o altă estetică faţă de clădirea dărăpănată în care veneau pacienţii până acum un an.
Comuna se poate lăuda cu un Centru Cultural modernizat şi în centrul civic urmează a fi amenajat un parc.
Canalizarea se află în plină execuţie, astfel încât în 2021 oamenii vor fi racordaţi şi la apă şi canal.
Populaţia lucrează în oraşele din apropiere şi există familii care s-au reîntors în comună.
Urmează ca adminsitraţia să depună proiecte pentru reabilitarea drumurilor.
„Era şi asta în calcul dar am decis să introducem întâi utilităţile şi apoi să aplicăm pentru asfaltare. nu a fost uşor să scoatem localitate la lumină dar am speranţa că acesta este doar începutul. Trebuie să recuperăm mult şi să avem un permanent dialog cu cetăţenii pentru a vedea ce trebuie care sunt nevoile lor”, spune edilul Aurira Măgura.
AP