După 10 ani, revine democrația în rândul partidelor din Romania

Cel puțin la PNL.

Am avut șansa in cariera mea de presă sa apuc trei congrese interne de partid, ultimele din păcate care au avut miza si care  au avut parte de confruntare, de lupte, de emoție. Ultimele de acum 10 ani

PNL în 2008, când Tăriceanu și Crin Antonescu s-au luptat cu armele pe masă, cel din 2014 intre Antonescu și Iohannis a fost subțire, că sa nu mai spunem de ultimul dintre Orban și Busoi care a fost foarte slab.

De aceasta dată, congresul PNL se anunță unul de liga mare, un congres care va decide, in cele din urmă direcția partidului.

PSD a avut parte de ultimul congres cu miza, cel în care Ponta s-au luptat cu Geoană. Un congres dur cu răsturnări de situație, cu lupte de culise, etc. Din pacate PSD a ajuns și la capitolul “vreți să vă fiu președinte?” din epoca Dragnea, când PSD a început să semene perfect cu strămoșul sau de până în 1989.

PDL a fost iarăși un partid de emoție în congrese, luptele Udrea-Blaga, rămân antologice precum salutul de adio al lui Base și nașterea PMP.

Din păcate ultimii 10 ani nu au mai oferit democrație interna în partide, se știau rezultatele, congresele erau simple socializări menite să-i dea puteri sporite liderului in funcție

PNL este astfel primul partid care sparge gheața, cel puțin până la această oră sunt posibile două moțiuni in partid și am putea revedea o confruntare cu mize egale precum cea din 2008.

Din păcate, la nivel local, suntem în era PCR, la Vâlcea, principalele 2 partide nu prezintă nicio miza, ambii lideri, Buican, respectiv Radulescu, par a fi lideri absoluți și nimeni nu ii poate schimba din funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *