Dumitru Pearcu: Atrag atenţia APIA să nu mai pună cetăţenii pe drumuri

Noile cereri unice de plată pentru anul 2015, pentru acordarea de subvenţii de la APIA au creat controverse între primarii de comune şi APIA. În adeverinţele tip care trebuie depuse la APIA, există o rubrică – blocul fizic – în care se cere, ca primăria să completeze. Primarii nu sunt de acord cu completarea acestei noi rubrici, deoarece identificarea blocurilor fizice (hărţi) sunt efectuate de către APIA şi, în multe comune, există suprapuneri, nu coincid sau apar în alte localităţi. Acest lucru a generat o divergenţă între APIA şi primarii multor localităţi din judeţ.

Dumitru Pearcu, primarul comunei Tomşani a atenţionat conducerea APIA că nu va elibera astfel de adeverinţe, deoarece sistemul de identificare a parcelelor agricole este întocmit şi gestionat de APIA, nu de primăria Tomşani.

„Atrag atenţia APIA să nu mai plimbe cetăţenii, să nu îi mai pună pe drumuri, şi aici mă refer la cei din comuna Tomşani, pentru că nu au adeverinţe semnate de primărie. APIA are nereguli, sunt greşite hărţile, identificarea blocurilor fizice le-a făcut APIA, iar eu nu pot să eliberez o adeverinţă pe lucrările APIA. Nicio primărie nu deţine situaţia cu blocurile fizice. La unele primării, aceste blocuri fizice sunt suprapuse sau apar chiar în alte localităţi. Sistemul de identificare a parcelelor agricole este gestionat de APIA şi ei ştiu ce au făcut , nu primăria”, a menţionat primarul Dumitru Pearcu

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *