Dumitru Ciorâcă: Cernișoara trebuie să recupereze decalajele față de restul localităților

Primarul recent ales al comunei Cernișoara, Dumitru Ciorâcă spune că a în acești 4 ani, se va strădui pentru a da o identitate și o perspectivă localității pe care o administrează.

”Cernișoara a rămas mult în urma localităților din Vâlcea, chiar față de cele învecinate, sunt multe minusuri, din păcate pentru o comună care are un uriaș potențial economic. Ne aflăm în depresiunea Horezu, despre care toată lumea a auzit, dar Cernișoara poare că a rămas izolată, încremenită într-o căutare a identității. Am avut minerit, după ce s-a terminat epoca mineritului, comuna nu și-a găsit un drum. Asta trebuie să facem noi”, spune primarul Cernișoarei.

Edilul spune că va insista ca toate cele trei drumuri de legătură ale localității trebuie să fie complet reabilitate, ”trebuie ca localitatea să fie tranzitată, să existe un acces facil pentru cei care doresc să investească aici. Trebuie să ne orientăm spre agricultură, mă refer la pomicultură, la culturi și agro industrie, la zootehnie, la produse ecologice, la o alimentație sănătoasă. Cernișoara poate oferi acest lucru”, spune primarul Ciorâcă.

Cernișoara este una din comunele mari din Depresiunea Horezu, localitate care nu a fost colectivizată, dar care a înregistrat un declin economic și demografic în ultimii ani. Mai ales după dispariția mineritului. Comuna se confruntă cu un fenomen de îmbătrânire, lispa utilităților, lipsa perspectivelor au condus la un masiv fenome de depopulare.

Astfel s-a ajuns ca una din comunele cele mai bogate de până în 1989 să se zbată în prezent pentru supraviețuire. Pentru proaspătul primar al Cernișoarei, redefinirea viitorului pentru această comună este o provocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *