Dumbravă: ”Stoenești a fost o destinație turistică în zilele de Paște”

Primarul Gheorghe Dumbravă spune că pentru prima dată, comuna pe care o administrează a devenit un pol turistic, timid pentru început dar care are perspective de dezvoltare în ani următori.

”Oltenia de sub Munte este deja un brand, un concept regional care a atras în ultimii ani mai mulți turiști din capitală dar și din județele dunărene. Vreau să spun că foarte mulți doljeni sau din Olt și-au cumpărat terenuri și case în Stoenești. Avantajele nu sunt doar apropierea de Râmnic dar și faptul că localitatea este situată într-o zonă care are deschidere pe trei axe – spre Horezu, spre Olănești și spre Râmnicu Vâlcea, fiind la poale de munte. Aici avem schitul Jgheaburi și mici afaceri în turism”, spune Dumnbravă.

Edilul mai adaugă și faptul că fără investiții masive în infrastructrură nu ar fi reușit să pună Stoeneștiul în calea turiștilor.

”Faptul că avem apă și canalizare în comună, drumuri noi asfaltate, mai ales spre sate și în sate izolate, unde greu era de ajuns, toate au stimulat o migrație spre Stoenești. Fapt care s-a văzut în aceste zile de Paște. Au fost oameni din toată țara care au ales Stoeneștiul. Cei care au stat la Horezu sau la Olănești au tranzitat comuna noastră. Drumul spre schitul Jgheaburi a fost unul aglomerat. Și oamenii caută cazări în zonă, ceea ce, cred eu este un semnal dat celor care vor să ridice aici pensiuni”, completează Dumbravă.

Comuna Stoenești are un program amplu de investiție în rețeau de gaze naturale și va continua proiectul de asfaltare de drumuri. Satul Zmeurăt este propus pentru zona agro-turistică, o zonă plină de pitoresc iar Valea Govorei pentru zona de camping.

Au existat turiști care au venit cu rulotele în această frumoasă comună din Oltenia de sub Munte, oameni care au ales să tranziteze Drumul Mănăstirilor, un drum care leagă Stoeneștiul de zona Olănești și depresiunea Horezu.

În 2019, comuna Stoenești a fost considerată cea mai bogată localitatea vâlceană prin prisma fondurilor europene și guvernamentale atrase pe cap de locuitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *