Dumbravă: ”Așteptăm ghidurile pentru fonduri europene necesare dezvoltării Stoeneștiului”

Gheorghe Dumbravă este cunsocut drept edilul care a reușit să transforme radical localitatea, în două mandate. El a reulit să asfalteze majoritatea străzilor, să aducă apa și canalizare și în cele mai îndepărtate sate.

”Era logic faptul că nu poți avea o comună care să atragă populație nouă, fără să investești în infrastructură. Localitatea era destul de întârziată la nivel de proiecte când echipa mea a preluat administrația. Și a trebuit să recuperez. Nu greșesc dacă spun că în 8 ani aici au sosit peste 8 milioane de euro, bani care s-au reflectat în drumuri, rețele de apă și canalizare, școli, drumuri de tarla. Treptat au venit familii care și-au cumpărat terenuri, case. Am reușit să ne legăm cu Păușești Măglași, Stoenești devenind un punct important, aici în Oltenia de sub Munte”, spune primarul Dumbravă.

Pentru noi proiecte care să prevadă rețeau de gaze, amenajarea urbanistică a localității, finalizarea asfaltării,  primarul spune că așteaptă noile programe europene, așa cum a fost obișnuită comunitatea.

”Fără fonduri europene nu dăm înainte. Dar pentru asta este necesar să avem ghiduri mai puțin restructive, să fie cât mai puțină birocrație, să nu treacă luni și ani, de la semnarea unui proeict până la implementarea sa”!, conchide primarul.

Comuna Stoenești are un program amplu de investiție în rețeau de gaze naturale și va continua proiectul de asfaltare de drumuri. Satul Zmeurăt este propus pentru zona agro-turistică, o zonă plină de pitoresc iar Valea Govorei pentru zona de camping.

Au existat turiști care au venit cu rulotele în această frumoasă comună din Oltenia de sub Munte, oameni care au ales să tranziteze Drumul Mănăstirilor, un drum care leagă Stoeneștiul de zona Olănești și depresiunea Horezu.

În 2019, comuna Stoenești a fost considerată cea mai bogată localitatea vâlceană prin prisma fondurilor europene și guvernamentale atrase pe cap de locuitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *