Drumurile și branșarea populației la rețelele de apă și canalizare prioritare pentru Primăria Tetoiu

Comuna Tetoiu reușește să strângă din venituri proprii undeva la 300 mii lei (130 lei per capita), având o pupulație de 2.300 de locuitori, venituri pe care primarul Viorel Herăscu spune că ar putea fi mult mai mari dacă s-ar reuși atragerea în zonă a unor investitori privați dar și dacă rețeaua de gaze ar fi implementată.

”Este foarte important să finalizăm etapa 1 cu utilitățile apă și canalizare, apoi să trecem la etapa ulterioară, a drumurilor complet reabilitate și nu în ultimul rând rețeaua de gaze. Vedem ce impact are pentru orice tip de investiție, mai ales în zona de producție, existența gazelor naturale. Noi suntem aici o echipă care dorește să sporim veniturile bugetare, să convingem investitorii, chiar și cei care sunt să-și extindă afacerile, să valorificăm aici tot ce înseamnă potențial. Chiar și la cel turistic ne-am gândit, avem o serie de clădiri istorice, vechi conace boierești, avem siturile paleontologice. Dacă reușim să legăm toate acestea vom avea o cu totul altă orientare economică pentru Tetoiu”, susține primarul Herăscu.

Prin PNRR, școlile din Tetoiu vor fi dotate cu table inteligente, se vor amenaja laboratoare de informatică, mobilier etc.

În comuna Tetoiu au început să vină și investitorii, un retailer din Râmnicu Vâlcea va deschide un magazin. Pe lângă faptul că vorbim de o localitate care a intrat în zona industriei extractive, a gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *