Drumurile şi accesele spre Mănăstirile Vâlcene se reabilitează

Preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a declanşat o operaţiune amplă de asfaltare, reabilitare şi igienizare a drumurilor judeţene care duc spre mănăstiri, unde este aşteptat un număr mare de pelerini în preajma Sărbătorilor de Paşte.

Astfel se lucrează la drumul spre Mănăstirile Frăsinei, Bistriţa, Govora, Surpatele, Dintr-un Lemn, Arnota şi Hurezi dar se are în vedere şi accesul spre bisericile săteşti, astfel încât oamenii să poată ajunge la slujbele din perioada Sărbătorilor Pascale.

„Ce pot spune este că echipele RAJDP lucrează din plin pe toate drumurile judeţene care duc spre mănăstirile de patrimoniu şi unde în fiecare an vin sute sau mii de pelerini să ia lumină şi nu numai, aceste lăcaşe de cult sunt căutate şi în slujbele din Săptămâna Patimilor sau din cea Luminată. Am vorbit şi cu primarii care ne asigură tot sprijinul în lucrările de igienizare, de toaletare a vegetaţiei, de decolmatare a şanturilor. Am insistat pe lângă dumnealor ca şi drumurile comunale sau săteşti să fie în stare bună de funcţionare, este imaginea noastră ca judeţ, pentru turiştii care vin de Paşte la Vâlcea, judeţul nostru fiind printre cele mai căutate în această perioadă”, a declarat Rădulescu.

Astfel pe DJ 646C se execută lucrăril pe toată lungimea drumului până la Mănăstirea Surpatele, la fel şi pe DJ 646 spre Mănăstirea Arnota şi Bistriţa, se execută lucrări de reparaţii asfaltice. Spre Mănăstirea Frăsinei se lucrează la platforma drumului care traversează comuna Muereasca.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *