Drumuri și gospodării din Alunu, în pericol din cauza alunecărilor de teren

Mai multe drumuri și gospodării din comuna Alunu se află într-o situație critică, datorită alunecărilor de teren care pun în primejdie circulația rutieră sau existența unor gospodării.

Cristian Birăruți a specificat că, în localitate, există un pericol social, pentru care trebuie intervenit urgent. S-au făcut documentații, potrivit legii, pentru obținere de fonduri pe calamități, care au fost depuse la începutul lunii septembrie, inițial au fost acceptate și aprobate de Instituția Prefectului, după care au fost respinse fără nicio motivație.

”Sunt mai multe alunecări de teren care s-au reactivat și au afectat patru drumuri, un pod și câteva gospodării. Avem o alunecare de teren, în satul Roșia, care a afectat drumul care face legătura cu județul Gorj, iar aici avem și o gospodărie care este în pericol. De asemenea, în satul Alunu, o altă alunecare de teren a distrus un drum, zonă care a afectat și trei familii. Alt drum, pe marginea pârâului Tărâia, este distrus, iar oamenii circulă prin culturi și, nu în ultimul rând, drumul județean din satul Coltești, picioarele podului, precum și malul spre o gospodărie, sunt dărâmate.”, a declarat Birăruți.

O altă problemă cu care se confruntă administrația locală este proasta execuție a rețelei de alimentare cu apă. ”Avem mari probleme rețeaua de apă care se sparge mereu. Lucrarea este în garanție până în 2017 și, de aceea, am solicitat constructorului și proiectantului să remedieze toate defecțiunile, dar niciunul nu au mai dat curs solicitărilor noastre.  Protectchim este firma constructoare care a executat introducerea rețelei de apă potabilă și care, acum, nu își respectă obligațiile contractuale. Am făcut sondaje pe rețea și doar într-un singur loc am găsit execuția realizată conform proiectului, în rest conductele fiind acoperite cu pietre și pământ.”, a mai spus primarul.

În ceea ce privește viitoarele investiții pe care administrația locală dorește să le realizeze, edilul a declarat că a reactualizat și depus un proiect privind îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Alunu. ”Am avut oarece probleme cu proiectul privind modernizarea a 5,5 kilometri de drumuri. Am refăcut studiul de fezabillitate și l-am depus la AFIR, iar acum așteptăm finanțarea.”, a încheiat primarul comunei Alunu.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *