Drumuri și gaze, următoarele proiecte de investiții ale autorităților din Roșiile

Sub administrația primarului Doru Constantin Diaconu, comuna Roșiile s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Astfel, în ceea ce privește infrastructura, comunitatea beneficiază de apă potabilă, canalizare, iar acum se lucrează la extindere de canalizare cu 9,7 km în satele: Cherăști, Rătățești, Păsărei, Pleșești, Hotăroaia și Romanești. Potrivit primarului, cu această extensie, rețeaua de canalizare acoperă circa 70% din toată comuna. O altă investiție extrem de necesară pentru comunitate care urmează să se concretizeze, este modernizarea, extinderea și dotarea Căminului Cultural. Investiția se va derula prin Compania Națională de Investiții, cu fonduri guvernamentale, iar după finalizarea lucrărilor, comunitatea va beneficia de un cămin cultural nou, cu toate utilitățile și dotările aferente. Alte două proiecte sunt pe cale a se realiza fiind vorba de modernizarea centrului civic și construirea unei săli de sport în incinta școlii gimanziale.

De asemenea, cel mai important proiect pe care autoritățile din Rosiile l-au depus presupune introducerea gazelor naturale. Comuna se află într-o asociație alături de comunele Tetoiu si Lăpușata, iar studiul de fezabilitate al comunei Rosiile are 17,5 km de rețea de gaze care străbate satele: Hotăroaia, Rosiile, Romanești, Balaciu, Herăști, Pleșești și Rățălești.

”Suntem interesați de deschiderea noii etape de finanțare europeană pentru a vedea ce alte proiecte mai putem accesa. Mă interesează în mod deosebit modernizarea drumurilor și gazele. Avem în administrare circa 200 de kiloemtri de drumuri, din care avem asfaltați doar 30 de km. De accea, mai vrem să găsim fonduri pentru a asfalta încă 30 de km, dar și pentru introducerea gazeloe naturale”, a declarat Doru Constantin Diaconu.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *