Drumuri, modernizarea școlii și dotarea Servicului de Urgență, printre lucrările Primăriei Ghioroiu în acest an

Anul 2023 va fi unul mai bun pentru administrația locală, astfel încât vor demara lucrările de modernizare si asfaltare a drumurilor din satele Căzănești , Ghioroiu și Mierea. Totodată Primăria așteaptă și promisiunile CJ Vâlcea privind continuarea reabilitării drumurilor județene din localitate.

Primarul Predescu a început deja obtinerea avizelor premergătoare licitațiilor și execuției investiției pentru drumurile comunale. De asemenea, cu fonduri europene, școala gimnazială din Ghioroiu va fi modernizată și eficientizată energetic în urma unui proiect prin Planul Național de Redresare și Rezilientă al primarului Iosiv Predescu.

”Școala gimnazială va fi reabilitată complet.  Se pun panouri fotovoltaice, etajul se izolează cu vata bazaltică și rigips ignifug, parterul se izolează termic, va avea iluminat independent, instalațiile electrice se schimbă cu totul, pompe de căldură ș,a,m,d Tot prin PNRR, școala va fi dotată cu table inteligente, mobilier nou și vor fi amenajate laboratoare.”, a declarat primarul Predescu.

Prin CNI, urmează să fie reablitată primăria din localitate, o clădire care are peste 70 de ani, o construcție din lut și nuiele, ultima astfel de instituție din județul Vâlcea, care nu mai prezintă nicio garanție în caz de cutremur.

Revenind la fondurile europene, prin GAL, Predescu a obținut finanțare pentru dotarea Serviciului pentru Situații de Urgență cu un utilaj prevăzut cu tocător, ciocan picon, cupe de taluzare, cupe trapezoidale, cuplă rapidă, necesar intervențiilor pentru îndepărtarea calamităților.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *