Drumuri, apă și canalizare sunt proiectele depuse prin PNI de Primăria Glăvile

Primarul Iustin Duicu insistă pentru atragerea de investitori privați dar și pentru doritori de a-și cumpăra case sau terenuri în comuna Glăvile, dată fiind geografia,  pitoreascul localității, cu precădere în Olteanca sau în satele ascunse de pe malul drept al râului Pesceana, sate care se pierd spre lizieră pădurilor din subcarpații Vâlcii.

Aici, edilul spune că a reabilitat foarte multe drumuri, pe care nu se putea circula atunci când erau precipitații și aceste drumuri vor fi depuse pentru asfaltare prin Planul Național de Investiții Anghel Saligny.

”Continuăm programul de asfaltare, avem drumuri intabulate pe care urmează să le depunem prin PNI. Ner propunem să modernizăm școala, dispensarul medical și să ridicăm un nou sediu al primăriei. Totodată avem în proiect extinderea rețelei de apă și canalizare în toată comua, astfel încât să completăm seria utilităților necesare standardului de confort pentru cei care aleg să se mute aici”, completează primarul din Glăvile.

Acesta spune că s-a reușit în ultima luna să fie decolmatate șanturile colectoare, podurile și podețele, pentru a nu întâmpina probleme când va începe sezonul ploios.

În anul 2021 în comuna Glăvile se poate vorbi de peste 20 de km de drumuri reabilitate, multe deja asfaltate, altele sunt în diferite faze de finanţare pentru a fi la rândul lor asfaltate, majoritatea gospodăriilor beneficiază de apă potabilă și sistem de canalizare, mai multe sectoare de drumuri beneficiază de poduri și podețe pe acolo pe unde traversarea văilor se făcea pur și simplu prin apă și nu în ultimul rând, se află în faze avansate, documentația pentru obținerea finanțării pentru înființarea rețelei de gaze naturale

Tot prin PNI, în afara celor 13 km de drumuri propuși pentru asfaltare, Duicu intenționează să extindă rețeaua de apă cu 17 km și de canalizare cu 4 km.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *