Drumuri, amenajare torenţi, poduri printre şantierele deschise în comuna Şirineasa

Comuna care deschide Valea Luncavăţului, veche localitate boierească, Şirineasa se dezvoltă asigurând astfel o legătură economică în contextului polului industrial Băbeni. Între cele 2 localităţi nu mai este o diferenţiere, cele două se întrepătrund, de aceea probabil nu vorbim de sărăcie la Şirineasa ci de o forţă de muncă, vorbim chiar de tineri care au revenit în ţară.   Se remarcă un ritm alert al investiţiilor şi un trafic crescut pe acest tronson de drum care leagă Şirineasa de DN 64.

Primarul Ion Bebe Streinu spune că este „obligat” să ţină o ştachetă ridicată şi că oamenii au aşteptări, într-o localitate aflată la 25 de km  de Râmnicu Vâlcea.

Deşi suntem în sezonul rece, în Şirineasa în aceste zile este un şantier imens, se asfaltează, se lucrează la poduri, rigole, o localitate care are o dinamică extrem de mare.

De altfel în ultimii 3 ani în Şirineasa s-au asflatat drumuri care niciodată nu fuseseră modernizate, s-au realizat podețe şi accese spre gospodării şi terenuri agricole.

„Podul peste Luncavăţ terminat. Cum a fost rezolvată și calamitatea de pe DC122, un torent a fost regularizat Harasa se lucreaza la torentul Aricioia. De altfel în atenţia locuitorilor din satele Slăviteşti şi Aricioaia. Luni 12 noimembrie şi marţi 13 noiembrie, circulaţia pe zona Aricioaia -Slăviteşti Şcoala va fi înhisă deoarece se toarnă betonul rutier  pe podul de peste torentul Aricioaia. Rugăm localnicii să folosească rute ocolitoare”, spune primarul Ion Bebe Streinu.

În luna octombrie a fost semnat şi contractul care priveşte modernizarea şcolii generale. Urmează ca în cursul anului 2019 să fie extins iluminatul public şi să fie pregătit proiectul de introducere a gazelor naturale.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *