Drumul turistic spre Lacul lui Orlea a fost amenajat, spune primarul Constantin Cîrstina

Acum peste 600 de ani, Mircea cel Bătrân a urcat pe aceste culmi şi se spune că ar fi locul unde marele rege ar fi spus, “Io Mircea Voievod”, atunci când cei doi fraţi, căpitanii Orlea, au primit în dar iazurile de jos, câmpiile Orleştiului şi dealurile cu vii. Aici Mircea a poposit preţ de 3 zile.  Chiar lângă Lacul din vârful dealului.

Un lac care vine din pământuri şi nu seacă niciodată, de vara, când temperaturile trec de 40 de grade, aici e răcoare iar vitele se adapă cu apa rece din frumosul lac întins în pădurea de salcâmi.

Legendele spun că aici, lângă lac a fost un turn roman care privea spre sud spre Rusidava, spre est, dincolo de Alutus iar la vest spre marginea lumii. La nord se vedeau munţii…

”Drumul a fost finalizat. Aici va începe turismul din Orleşti. Colo jos e Oltul, acolo sunt viile, cramele, lacul. Este o zonă de suflet, este întreaga noastră istorie adunată aici. Lacul niciodată nu a secat. Noi îl vom decolmata, îl vom amenaja, aici va fi un parc. Drumul care duce sus, în punctul de belvedere a fost finalizat, a fost dorința mea. Deja există doritori să investească aici. Va fi amenajată o parcare. Sincer, toţi cei care au urcat până aici, au amuţit”, spune primarul Constantin Cârstina.

Comuna Orlești este de departe una din cele mai dezvoltate localități din Vâlcea, cu o creștere accelerată a tranzacțiilor de terenuri și case, cu o demografie în creștere, aici, locuitorii beneficiind de toate utilitățile.

În foarte scurt timp și Centrul Cultural va intra în reabilitare totală, se lucrează la sanatoriu, la amenajarea străzilor și a trotuarelor, localitatea arătând din ce în ce mai mult a mic orășel.

Edilul dorește după ce se va încheia pandemia să organizeze aici un Târg al Vinurilor dar pentru asta vrea să apeleze la o firmă de profil specializată în organizarea unor astfel de evenimente. Pentru ca prima ediție să fie una cu adevărat de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *