Drumul “Transcăpăţânii” – proiect de infrastructură turistică iniţiat de Consiliul Județean Vâlcea

Primăria Horezu şi Consiliul Judeţean Vâlcea intenţionează realizarea cu fonduri europene a celui mai ”îndrăzneţ” proiect de infrastructură turistică, şoseaua “Transcăpăţânii”, drum care va traversa Munţii Căpăţânii, legând DN67 de DN7A şi depresiunea Horezu de zona Mălaia – Voineasa, conform autorităţilor locale.

“Este de departe cel mai îndrăzneţ proiect de turism pe care Consiliul Judeţean doreşte să-l implementeze împreună cu Mălaia, noi şi Voineasa. Un proiect care va schimba cu totul conceptul de turism al judeţului. Drumul care va intra sper în perioada următoare în discuţii şi care la final va rezulta va genera venituri din turism de neimaginat azi. Legarea a două zone turistice, zona Horezu cu zona Lotrului, deschide perspectiva unor adevărate microstaţiuni, de genul Vârful Romani, a unor domenii schiabile, parcuri de aventură. Se pune în valoare tot masivul muntos care se află pe teritoriul Vâlcei şi va facilita turiştilor accesul între zona Horezu – Vaideeni cu Voineasa, Mălaia, Transalpina”, a declarat primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu.

CJ Vâlcea lucrează la strategia de turism a judeţului, în care două drumuri montane sunt incluse ca axe de dezvoltare a turismului din Munţii Căpăţânii.

Primul este “Transcăpăţânii”, un drum de munte lung de 30 de kilometri care leagă staţiunea Horezu de Mălaia, pornind din DN 67 până în DN 7A, traversând Munţii Căpăţânii la cota de 1.700 de metri.

Autorităţile şi-au propus ca anul viitor să realizeze studiile de fezabilitate şi apoi să-l depună pentru finanţare europeană, urmând ca între 2018 – 2020 să intre efectiv în execuţie. Al doilea drum ar fi “Strategica”, care să lege “Transcăpăţânii ” de “Transalpina”, sector de 16 kilometri de drum alpin, care în prezent există, fiind realizat de armata germană în anul 1916, dar este nereabilitat. AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *