Drumul spre Mănăstirea din Pădure (Jgheaburi) reabilitat; turiştii pot ajunge în condiţii bune să vadă minunea Stoeneştiului

Primăria Stoeneşti şi Consiliul Judeţean Vâlcea au intervenit pentru amenajarea drumului spre Mănăstirea Jgheaburi, drum care este circulat în această perioadă de foarte mulţi pelerini care doresc să ajungă la una din cele mai frumoase schituri din judeţ.

„Foarte mulţi turişti care vin pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte au solicitat să reparăm drumul în anumite porţiuni afectate de la ploile din această vară. Noi am făcut ce am putut şi am solicitat sprijin din partea Consiliului Judeţean care a fost receptiv şi a intervenit cu autogredere. Se poate ajunge în condiţii optime până în apropierea mânăstirii. E unul din cele mai frumoase obiective turistice din judeţ, o bijuterie arhitecturală”, spune primarul Gheorghe Dumbravă.

Potrivit edilului din Stoeneşti, sute de turişti vin în fiecare vară să viziteze acest lăcaş de cult aflat în mijlocul pădurii.

Schitul Jgheaburi este un schit ortodox din satul Piscul Mare, comuna Stoenesti, judetul Valcea. Minunata bisericuta a schitului, inchinata Nasterii Maicii Domnului, adaposteste o obste de maici ce inalta rugaciuni neincetate pentru binele lumii si mantuirea tuturor.

Schitul Jgheaburi este un foarte vechi loc de sihastrie. Asezarea de aici, intru inceputul ei cel mai indepartat, nu a fost facuta pentru o obste, fie ea cat de mica, ci pentru un singur om, deoarece aici nu este loc nici macar pentru o gradina, legumele si florile crescand pe terase facute cu sapa.

În pisania bisericii scrie ca sfantul locas este construit pe locul unde au existat alte doua biserici de lemn, una datand din anul 1300, in timpul lui Radu Negru, si alta din anul 1600, refacuta la 1640 de Mitropolitul Teofil, in timpul lui Matei Basarab. Ambele s-au daramat. Actuala biserica din zid de piatra a fost construita in anul 1827.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *