Drumul regelui va fi asfaltat în acest an la Vaideeni

Este un prim pas în investiţiile în turism din Vaideeni. Un prim drum care va uni Vaideeniul de Horezu. Şi tot din acest drum va porni drumul care va duce sus la cele două staţiuni Vârful Romani şi Ursu Ursuleţul.

De altfel, Vaideeniul este un candidat serios pentru a deveni staţiune turistică montană, iar edilul Daniel Băluţă are ca proiect pentru acest mandat configurarea zonei turistice care se află în Munţii Căpăţânii.

“Eu cred că din acest an se vor ridica primele complexe hoteliere sus, la Vârful Ursu-Ursuleţul şi vom începe să proiectăm platoul de la Coasta Lacului. Turismul este motorul economic al Vaideeniului iar zootehnia vine de această dată în congruenţă cu acest domeniu”, spune Băluţă.

Drumul regelul poartă această denumire pentru că el a fost inaugurat pentru prima dată de regele Carol şi premierul I.Gh. Duca, cei doi oameni de stat fiind primii care l-au parcurs în prima parte a secolului trecut.

Ursu–Ursuleţul este al doilea punct turistic al Vâlcii, o staţiune care acoperă platoul de la 1.500 de metri până sus, la Vârful Ursu (2127 metri). 500 de loturi a câte 1000 de metri pătraţi aşteaptă, pe golul alpin, să primească turişti. Primăria Vaideeni a finalizat PUZ-ul şi a pornit lucrarea.

Loturile sunt scoase la licitaţie, proiectul a trei pârtii de schi, din care una chiar pe vârful Ursu, va aduce Austria mai aproape de noi. Şi proiectul nu se opreşte aici. Staţiunea Ursu–Ursuleţul, Vârful Romani şi  Obârşia Lotrului se vor completa, pentru a realiza cel mai mare conglomerat urban de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina.

În următorii zece ani, platoul cerului de deasupra muntelui va aduce Vâlcii, dar şi României, una din destinaţiile de excelenţă de turism.

AP

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *