Drumul Oltului este cel mai lung drum judeţean din Vâlcea care intră în reabilitare prin fonduri europene

Consiliul Județean Vâlcea a lansat miercuri, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanța regională, Prioritatea de investiție 6.1, proiectul  “Modernizare DJ 678 Limita Județul Olt – Drăgoești – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7), județul Vâlcea“.

Proiectul menționat, cuprins în Lista de proiecte prioritare în domeniul Transporturilor, aprobată prin Hotărâre a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (CDR Sud-Vest Oltenia), a fost astfel lansat la apă, urmând ca după toate procedurile legale, în toamnă să înceapă efectiv lucrarea.

Valoarea totală a modernizării DJ 678 este de 151.954.848,76 lei, din care contribuția proprie a Consiliului Județean Vâlcea este 2.989.140,60 lei.

 „Lansarea celui de-al doilea proiect de reabilitare a rețelei de drumuri județene, în decurs de doar o săptămână, drum care pornește de la limita cu județul Olt de la km 2 + 193,092 și străbate comunele Olanu, Drăgoești, Galicea și Budești, ajungând până în DN 7 (E81), este încă o dovadă a preocupărilor permanente pe care le avem în asigurarea celor mai bune condiții de transport, siguranţă și mobilitate, atât pentru locuitori, cât și pentru investitori, dezvoltatori și turiști. Mai mult, acest drum judeţean asigură conectarea directă la Reţeaua trans-europeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) Mălureni – Rm. Vâlcea – Câineni” – spune Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Drumul Oltului este de altfel cel mai lung drum judeţean care se reabilitează complet în judeţul Vâlcea, drum care străbate Valea Subcarpatică a Oltului, traversând comune cu un uriaş patrimoniu, menţionând schitul Flămânda şi Biserica unde a fost botezat Mihai Viteazu.

“Este un drum care leagă bazinul viticol al Drăgăşanilor, de zona subcarpatică a Vâlcii, de  zona metropolitană a Râmnicului. Acest drum colectează totodată drumurile care leagă judeţele Argeş şi Olt prin Vitomireşti, permiţând rute mult mai directe între aceste localităţi şi zona de mijloc a Vâlcii. Drumul este o alternativă a DN 64, drumul care merge pe malul drept al Oltului. Drumul facilitează accesul spre parcul industrial Budeşti, zonă a aflată în plină dezvoltare economică. Mai mult, este în studiu pe acest sector de drum, realizarea unui aerodrom (Barza), un vis mai vechi al vâlcenilor, pe care perspectivele economice ale judeţului l-ar putea pune în practică. La finalizare, acest drum va respecta toate standardele europene – carosabil, piste de biciclişti, alveole pentru staţii de autobuz, poduri şi podeţe, rigole colectoare ale apelor pluviale. Cum am spus, este al doilea drum prin fonduri europene lansat în doar o săptămână, urmând ca în zilele următoare să lansăm noi proeicte mari de infrastructură”, a conchis Rădulescu.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *