Drumul Oltului (DJ 678) a intrat, începând de luni, 12 august, în excuţie

Consiliul Județean Vâlcea a lansat luni în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanța regională, Prioritatea de investiție 6.1, execuţia proiectului  “Modernizare DJ 678 Limita Județul Olt – Drăgoești – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7), județul Vâlcea“.

Proiectul menționat, cuprins în Lista de proiecte prioritare în domeniul Transporturilor, aprobată prin Hotărâre a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (CDR Sud-Vest Oltenia), a intrat luni, 12 august în execuţie.

 “Execuţia acestui drum care pornește de la limita cu județul Olt de la km 2 + 193,092 și străbate comunele Olanu, Drăgoești, Galicea și Budești, ajungând până în DN 7 (E81), este încă o dovadă a preocupărilor permanente pe care le avem în asigurarea celor mai bune condiții de transport, siguranţă și mobilitate, atât pentru locuitori, cât și pentru investitori, dezvoltatori și turiști. Mai mult, acest drum judeţean asigură conectarea directă la Reţeaua trans-europeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) Mălureni – Rm. Vâlcea – Câineni” – spune Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Județean Vâlcea.

Drumul Oltului este de altfel cel mai lung drum judeţean care se reabilitează complet în judeţul Vâlcea, drum care străbate Valea Subcarpatică a Oltului, traversând comune cu un uriaş patrimoniu, menţionând schitul Flămânda şi Biserica unde a fost botezat Mihai Viteazu.

„Este un drum care leagă bazinul viticol al Drăgăşanilor, de zona subcarpatică a Vâlcii, de  zona metropolitană a Râmnicului. Acest drum colectează totodată drumurile care leagă judeţele Argeş şi Olt prin Vitomireşti, permiţând rute mult mai directe între aceste localităţi şi zona de mijloc a Vâlcii. Drumul este o alternativă a DN 64, drumul care merge pe malul drept al Oltului. Drumul facilitează accesul spre parcul industrial Budeşti, zonă a aflată în plină dezvoltare economică. Mai mult, este în studiu pe acest sector de drum, realizarea unui aerodrom (Barza), un vis mai vechi al vâlcenilor, pe care perspectivele economice ale judeţului l-ar putea pune în practică. La finalizare, acest drum va respecta toate standardele europene – carosabil, piste de biciclişti, alveole pentru staţii de autobuz, poduri şi podeţe, rigole colectoare ale apelor pluviale”, a mai adăugat Rădulescu.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *