Drumul Oaselor şi Drumul Haiducilor din Valea Pescenei vor fi reabilitate în 2017 de Consiliul Judeţean

În anul 2017, Consiliul Judeţean va aloca mai multe miliarde de lei vechi pe mai multe segmente de drumuri judeţene, utile atât din punct de vedere turistic cât şi pentru că faptul că asigură tranzitul de mărfuri şi persoane în mai multe localităţi.

Astfel, un drum care este închis de peste 15 ani, Drumul Oaselor, drum industrial construit în anii 70, care scurtează distanţele între Vâlcea de Vest şi Vâlcea de Mijloc, legând oraşul Berbeşti de Popeşti prin Copăceni şi Cernişoara va suferi mai multe intervenţii potrivit listei de investiţii propuse în proiectul de buget pe anul 2017.

Acest drum odată reabilitat va deschide perspective turistice pentru această parte de judeţ, văduvită după ce industria extractivă a intrat în declin.

Un alt drum, foarte important din punct turistic, în comuna Mălaia, cel care leagă satul Ciunget de Petrimanu va avea mai multe intervenţii pe o lungime de 5 km.

Lucrări de consolidare se vor efectua şi pe drumul Perişani – Cornet.

Iar o altă lucrare de infrastructură aşteptată de foarte mult timp este reabilitarea Drumului Haiducilor, sau a DJ 677A, Creţeni – Şirineasa, pe o lungime de 35 de km. În primă etapă va intra în lucrări drumul din pădurea Pescenei care traversează una din cele mai frumoase zone ale judeţului Vâlcea.

Trebuie spus că în anul 2017, Consiliul Judeţean Vâlcea a primit 11.068 mii lei cu 28,2% mai mult decât în anul 2016, când suma primită a fost de 8.624 mii lei.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *