Drumul misterios aprobat de CNADNR care leagă Râmnicul de autostradă prin Runcu, ascuns prin sertare?

Foarte puţină lume vorbeşte despre drumul expres care a fost deja aprobat în PUG-ul Râmnicu Vâlcea şi care ar urma să unească autostrada de municipiu. Despre ce drum este vorba?

Râmnicu Vâlcea Nord – Malul Alb – Fedeleşoiu – Runcu – Cepari, un drum care, în anul 2013, a primit şi avizul din partea Ministerului Transporturilor şi al conducerii CNADNR de atunci. Este un drum cu bandă jumătate de mers pe sens, lung de 20 de km, şi proiectat pentru viteze de 90km/h. De ce nu se mai vorbeşte despre el?

Singurii care vorbesc despre el sunt fostul primar Romeo Rădulescu şi actualul interimar Ion Gigi Matei. În rest, nimeni. CNADNR ridică din umeri şi spune că ei au în proiect o reabilitare a DN73 C, prin Goleşti spre Tigveni, care, ştim cu toţii, că numai expres nu poate fi realizat.

Mai mult, Romeo Rădulescu spune că există chiar aprobată o prelungire a acestui drum, cu un nou pod peste râul Olt, în zona fostului CPL, „Bulevardul Râmnicu Vâlcea Est”, şi care ar asigura un trafic separat pentru viitoarea zonă rezidenţială şi comercială.

Acest drum stă în sertarele CNADNR şi nimeni nu scoate o vorbă despre el, deşi este o extraordinară variantă de legătură cu autostrada, în contextul în care CNADNR ţine cu dinţii de varianta lor iniţială.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *