„Drumul lui Vodă” drumul care duce la meteora Arnotei va fi reabilitat din fonduri europene

„Drmul lui Vodă”, frumosul drum care merge pe Valea Bistriţei, de-a lungul mocăniţei vâlcene, ultimul astfel de drum din sudul României, va fi reabilitat.

Este vorba de DJ 646, drum care leagă 2 drumuri naţionale DN 64 de DN 67 şi se termină la necropola voievodală, meteora Arnotei, loc unde se odihneşte domnitorul Matei Basarab, voievod care a dus cultura şi tiparul pe aceste meleaguri.

„Este un drum care deschide şi o perspectivă turistică asupra uneia din cele mai frumoase văi ale Vâlcii, mă refer la Valea Bistriţei, trecând prin bazinul monahal al Horezului, începând cu Mănăstirea dintr-un Lemn, Bistriţa şi Arnota. Nu mai spunem de importanţa comercială a acestui drum care leagă drumul Drăgăşaniului de drumul Horezului, fixând la Băbeni un nod rutier. Deci este o veste bună pentru toate localităţile din această parte de judeţ”, a precizat, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 În cursul acestei săptămâni, a fost depusă, de către proiectant, la registratura Consiliului Județean Vâlcea, documentația tehnică în vederea obținerii Certificatului de urbanism pentru proiectul „Modernizare DJ 646 Băbeni (DN 64) – Băluţoaia – Mănăileşti – Genuneni – Foleşti – Dumbrăveşti – Foleştii de Sus – Tomşani – Costeşti – Mănăstirea Bistriţa – Mănăstirea Arnota”, proiect aprobat prin Hotărârea nr. 1 a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (CDR) și inclus în faza II, urmând să fie depus într-un apel de proiecte ulterior în cadrul POR 2014 – 2020, prioritatea de investiţii 6.1 „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale” .


Astfel, se mai face un pas important în realizarea celui de-al patrulea proiect de anvergură ce vizează modernizarea drumurilor județene, după ce, pentru alte trei proiecte Consiliul Județean Vâlcea a semnat deja contractele de finanțare nerambursabilă.

Compartimentul Comunicare, Relaţii Publice
Râmnicu Vâlcea
20.02.2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *