Drumul judeţean spre schiturile Iezer şi Pahomnie, distrus de o societate forestieră

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat că va purta discuţii cu firmele care exploatează masă lemnoasă în zona mănăstirilor din judeţ pentru a le menţine în stare bună de utilizare.

Declaraţia preşedintelui CJ Vâlcea vine în contextul în care au apărut mai multe sesizări cu privire la situaţia dezastruoasă în care ar fi drumul judeţean de interes turistic spre schitul Pahomnie.

‘Am înţeles de la turiştii şi pelerinie care au fost în aceste zile pe Valea Cheii la cele două mănăstiri, Iezer şi Pahomnie, că drumul este distrus de o companie care se ocupă cu exploatarea şi transportul de masă lemnoasă. Voi verifica personal situaţia, iar dacă se confirmă cele relatate, îl voi chema de urgenţă de proprietarul firmei şi îl voi obliga să se ocupe de drum. De altfel, voi încerca să am discuţii cu toţi proprietarii de companii din industria forestieră şi cu cei de la Direcţia Silvică, pentru a nu ne trezi cu surprize neplăcute în perioada de Paşte, cu aceste drumuri. Pe Valea Cheii sunt două schituri vizitate de turişti, sau spre Stânişoara şi alte astfel de lăcaşe de cult, vreau să am drumuri în condiţii exemplare’, a declarat, pentru AGERPRES, Ion Cîlea.

La această acţiune iniţiată de preşedintele Consiliului Judeţean s-au raliat şi inspectorii din cadrul ITRSV şi Direcţia Silvică.

‘Vom trimite cât mai mulţi oameni în teren pentru a vedea cum se exploatează masa lemnoasă din judeţ, atât în ocoalele statului cât şi în cele private. Vom verifica şi cele semnalate pe drumul spre schiturile Pahomnie şi Iezer’, a precizat directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, Ion Mihăilescu. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *