Drumul Haiducilor mai aproape de finalizare

Trei comune vâlcene s-au constituit într-o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), având, printre obiective, realizarea „Drumului Haiducilor”, care va lega localităţile din Lunca Oltului de cele din vestul judeţului.

„Noi i-am spus Drumul Haiducilor, având în vedere istoria locală, cea care spune că ruta aleasă de noi, pe sub culmile pădurilor Cotoşmanu şi Pesceana, era folosită de către haiduci în secolele XVII şi XVIII. Drumul are, astfel, şi o importanţă agro-turistică, punând în valoare potenţialul subcarpatic al regiunii şi valorificând legendele locale. Dar cel mai important aspect al acestui drum este faptul că va facilita transportul gunoiului spre viitoarea groapă ecologică de la Roeşti şi va scurta drumul de legătură între localităţile din estul şi cele din vestul judeţului. Documentul deja a fost întocmit, depus şi aşteptăm finanţare”, a declarat joi, pentru Agerpres, primarul din Roeşti, Constantin Drăghici.

Astfel, comunele Pesceana, Roeşti şi Lăpuşata sunt localităţile care au constituit acest ADI care îşi propune, printre alte obiective comune, realizarea Drumului Haiducilor, dar şi a unui centru zonal de colectare a legumelor şi fructelor.

Drumul Haiducilor va scurta cu aproximativ 30 de km legătura dintre localităţile din lunca Oltului cu cele din vestul judeţului Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *