Drumul expres Craiova – Piteşti, vital pentru Şuşani, cea mai mare comună din sudul judeţului

Poarta de intrare a sudului, drumul spre Oltenia de sub munte, cărare spre ţinutul vinului, Şuşaniul este, aşa cum am mai scris, povestea de încheiere a celui mai frumos judeţ din România.

Dacă la Perişani merii sunt încă în floare, la Şuşani vara păşeşte galant prin Adacale, urcă pe la Uşurei şi se lasă rostogolită cu bruma mai sus, spre Mădulari.

Nod economic, comuna care numără deja peste 4000 de locuitori, întinsă ca o galaxie acolo unde se termină dealurile şi încep câmpiile, are toate premisele pentru a câştiga un pariu economic vital cu viitorul. Agricultura, viticultura, industria sunt vectori de dezvoltare a unei comune care se află în lucrări de infrastructură.

Agricultura este complet cooperativizată, se lucrează cu tehnologie performantă, viile nobile au reînceput să urce dealurile.

„Comuna Şuşani va avea, categoric, o infrastructură pusă la punct în următorii 4 ani, aici mă refer la apă, canal, asfalt pe majoritatea străzilor importante, un iluminat public performant, premise pentru investiţii private. Suntem cel mai scurt drum dinspre Slatina spre Oltenia de Nord, o arteră care este utilă şi care poate fi exploatată în interesul ambelor judeţe. Noi avem proiecte de interconectare cu Lungeşti şi, de aici, cu Diculeşti spre Bălceşti. Fără infrastructură nu putem vorbi de mari investitori”, spune Gheorghe Staiu, primarul din Şuşani.

Localitatea se laudă cu o forţă de muncă bine calificată şi cu multe tatonări cu privire la deschiderea unor fabrici de subansamble auto.

De altfel, comuna este vectorul economic al sudului Vâlcii şi un pol regional în zonă, fiind cel mai tranzitat culoar din această parte de judeţ.

Un alt factor aşteptat de administraţie este construcţia drumului expres Craiova – Piteşti, distanţa dintre Şuşani şi acest tronson fiind de doar 15 kilometri, fapt care va duce, spune Staiu, la o accelerare a dezvoltării economice în zonă.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *