Drumul dintre Mânăstirea Stănișoara și Călimănești, administrat de primărie

Consiliul Local Călimăneşti a aprobat preluarea în administrare a drumului care leagă staţiunea de Mănăstirea Stânişoara, astfel încât să poată să-l asfalteze, proiect care va permite, pe viitor, dezvoltarea turismului în zonă.

„Drumul forestier face parte dintr-un amplu proiect de dezvoltare a turismului atât monahal cât şi montan. Prin hotârâre a Consiliului Local, am reuşit să-l aducem în patrimoniul oraşului. Dacă spre cele trei mănăstiri de patrimoniu – Cozia, Ostrov şi Turnu se poate ajunge foarte uşor, spre Stânişoara, drumul era dificil pentru pelerinii care voiau să ajungă şi la această bijuterie ecleziastă situată chiar în căldarea Munţilor Cozia. Odată preluat acest drum de municipalitate, există premisa reabilitării, permiţând trasee montane şi dezvoltarea turismului pe cei 7 kilometri cât este lungimea acestuia”, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul staţiunii vâlcene, Florinel Constantinescu.

Un alt drum de interes turistic, lung de 22 de kilometri, cel care leagă vârful Cozia (1648 m) de localităţile Călimăneşti, Berislăveşti şi Sălătrucel, este deja în programul de asfaltare.

Staţiunea Călimăneşti se află la 20 de kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea, la poalele Masivului Cozia, la ieşirea râului Olt din defileu.

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *